Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο εδώλιο ξανά σήμερα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο εδώλιο ξανά σήμερα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση οι δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει

pispirigou-diki
Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη θα «ανοίξει» πιθανότητα σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον θάνατο της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας με κατηγορουμένη την εν διστάσει σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η προφυλακισμένη μητέρα του παιδιού αναμένεται να μεταχθεί και πάλι από τις φυλακές στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για δυο βαρύτατες κατηγορίες: Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της και ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του παιδιού της στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η 34χρονη μητέρα δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της με τη χορήγηση κεταμίνης μέσα στο νοσοκομείο ενώ είχε αποπειραθεί να της αφαιρέσει τη ζωή της και νωρίτερα μέσα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021. Οι δικαστές έκριναν πως η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού έγινε και πάλι πιθανότατα με τη χορήγηση κεταμίνης.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αξιολογώντας τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό τους αναφέρουν πως ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή. Κατά τους δικαστές η 33χρονη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη.

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο της 9χρονης στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, το δικαστικό συμβούλιο αποφάνθηκε πως Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τη συγκεκριμένη πράξη με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με το βούλευμα, η 34χρονη χορήγησε τη θανατηφόρα ουσία στην κόρη της στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ ήταν μόνη της στο δωμάτιο μαζί της.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στο κίνητρο της κατηγορουμένης, οι δικαστές κάνουν λόγο για εμμονή της με τον Μάνο Δασκαλάκη καθώς όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Επιπλέον, αποδίδουν τις πράξεις της στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί κατά την ανάκριση.

Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Κλείσιμο
Σήμερα, με την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας πρώτος στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει για να καταθέσει ο εν διστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος μέσω των δικηγόρων του έχει διαμηνύσει ότι αυτό που επιθυμεί είναι η δικαίωση της μνήμης των παιδιών του. Όπως είναι γνωστό η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορείται για τις δολοφονίες και των άλλων δυο μικρότερων κοριτσιών της Ίριδας και Μαλένας και έχει, όπως και για τον θάνατο της 9χρονης, κριθεί προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της στην 35η ανακρίτρια.

Στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αναμένεται να καταθέσουν περίπου 50 μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων στα οποία είχε εισαχθεί το παιδί, ενώ η πλευρά της κατηγορουμένης έχει ανακοινώσει ότι θα καλέσει στο ακροατήριο 20 μάρτυρες υπεράσπισης. Η 34χρονη μητέρα αρνείται κάθε κατηγορία που αφορά στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας αλλά και των άλλων δυο κοριτσιών της, αμφισβητώντας δια του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια τα στοιχεία της δικογραφία και κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη «δικαστική πλάνη» αλλά και για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Καταιγίδες σήμερα στα νότια - Πότε θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα

H Λιζα Μαρί Πρίσλεϊ έπαιρνε οπιοειδή και είχε χάσει σχεδόν 50 κιλά πριν πεθάνει

Survivor All Star: Αναγνωστόπουλος και Σαλταφερίδου οι άλλοι δύο «Μπλε» του τάκου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης