Κρήτη: Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει εάν θα επαναληφθεί η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Κρήτη: Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει εάν θα επαναληφθεί η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση - Εάν το Ποινικό Τμήμα την κάνει δεκτή, τότε η δίκη θα επαναληφθεί και η αναισθησιολόγος ξαδέρφη του Παύλου Πολάκη θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο

melina
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα κρίνει την τύχη της υπόθεσης του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2015.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης για τον θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη, ως προς το σκέλος εκείνο που απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης για αοριστία αιτιολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενη στην υπόθεση αυτή είναι η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη -ξαδέρφη του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη- η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη, έπειτα από χειρουργική επέμβαση για «κρεατάκια», τον Δεκέμβριο του 2015.

Η αναισθησιολόγος είχε παραπεμφθεί και στο Πειθαρχικό, έπειτα από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο της καταλόγιζε βαριά ιατρική αμέλεια.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή της επισημαίνει ότι ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, η έφεση του εισαγγελέα Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης και το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης που την απέρριψε προέβη σε υπέρβαση εξουσίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια». Αρχικά, η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Κλείσιμο
Την αμέσως επόμενη μέρα το άτυχο κοριτσάκι εισήχθη για το προγραμματισμένο χειρουργείο.

Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές, με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έγινε το έγκλημα στο Μοσχάτο με θύμα τον λογιστή - Τι είπε η δράστης

Στα δικαστήρια οι παππούδες της Λυδίας για τον τόπο διαμονής της - Δείτε βίντεο

Τα νεύρα του Χρήστου Μάστορα στη σκηνή: «Βλάκα, δεν ντρέπεσαι λίγο;» είπε σε πελάτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης