Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικη βόλτα με ταράνδους στο Πάρκο Ελαφιών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικη βόλτα με ταράνδους στο Πάρκο Ελαφιών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ένας προορισμός για επαφή με τη φύση ιδίως τις ημέρες των εορτών - Θα δει κανείς να περιφέρονται στο χώρο ταράνδους και ελαφάκια, ενώ υπάρχει και μεγάλη ποικιλία διαφόρων ειδών φυτών και δένδρων

ταρανδοι-κοζανη783
Υπέροχες εικόνες έρχονται από το Πάρκο Ελαφιών Αγίου Παντελεήμονος έξω από την Κοζάνη.

Το πάρκο προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα με  ελάφια και ταράνδους να περιφέρονται στον χώρο, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους ιδίως τις ημέρες των εορτών, και απέχει περίπου 25 λεπτά από την πόλη της Κοζάνης.

πάρκο ελαφιών Αγίου Δημητρίου


πάρκο ελαφιών Αγίου Δημητρίου


Κλείσιμο
Το Πάρκο Ελαφιών του Αγίου Παντελεήμονα Κοζάνης βρίσκεται δυο περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της κοινότητας Αγίου Δημητρίου. Ανήκει στον Δήμο Ελλησπόντου πλεόν Κοζάνης. Από τη Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας οδού απέχει λιγότερο από 90 λεπτά.

11
22


Στη λιμνούλα θα δει κανείς πολλά ψάρια και περπατώντας περιμετρικά και μέσα στο πάρκο συναντάει διάφορα είδη φυτών και δένδρων. Θα μπορούσε, όπως πιστεύουν οι εθελοντές του πάρκου, να εξελιχθεί δηλαδή σε έναν χώρο έρευνας βιοποικιλότητας του οικοσυστήματος της περιοχής.

33
44


Η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες και προσκυνητές από διάφορα μέρη της Μακεδονίας -και όχι μόνο- καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ για τα Χριστούγεννα αποτελεί ιδανικό πόλο έλξης επισκεπτών για να συναντήσουν από κοντά τα περίφημα ζώα που οδηγούν το έλκυθρο του Άι Βασίλη.

55
66


Τον χώρο έχουν αναλάβει εθελοντές κάτοικοι του χωριού Αγίου Δημητρίου. Αυτοί «προστατεύουν» και φροντίζουν το χώρο, καθώς κάνουν καθαρισμούς και δενδροφυτεύσει, ενώ αναλαμβάνουν και τις εργασίες συντήρησης. Επιπλέον, ταΐζουν τα ελαφάκια (ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο).

77
88


Ειδήσεις σήμερα

Παρέμβαση του Κίσινγκερ - Πώς θα αποφύγουμε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, να μην αποδυναμωθεί η Ρωσία

Πώς θα γίνεται η αίτηση και η πίστωση των χρημάτων του Market Pass – Παραδείγματα

Ελληνοτουρκικό τετ α τετ Μπούρα - Καλίν στις Βρυξέλλες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης