Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής Δράσης PADA: Σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα για την καταπολέμηση των συμπεριφορών εθισμού

Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής Δράσης PADA: Σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα για την καταπολέμηση των συμπεριφορών εθισμού

Το  Ινστιτούτο που έχει ιδρύσει ο επίτιμος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Γιάννης Ραχωβίτσας διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες, προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης και επιμόρφωσης, ομιλίες, μαθήματα, συνέδρια και εργαστήρια, σε όλη την Ελλάδα

ναρκωτικα-εθισμος-εφηβων
«Μια κοινωνία χωρίς εξαιρέσεις», το μήνυμα αυτό στέλνει το Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής Δράσης, PADA, που εστιάζει στην προαγωγή, προβολή και ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προστασία από τα ναρκωτικά.

Μέσα από τη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης και επιμόρφωσης, ομιλίες, μαθήματα, συνέδρια και εργαστήρια, το Ινστιτούτο εργάζεται πάνω στην καταπολέμηση συμπεριφορών εθισμού στις ουσίες.

ousies1
ousies2


Κλείσιμο
Οι επιμορφωτικές δράσεις του Ινστιτούτου διεξάγονται ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της δομής «ΓΕΦΥΡΑ» και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο θα πραγματοποιήσουν την επόμενη περίοδο τις ακόλουθες ενημερωτικές εκδηλώσεις:

- Καρπενήσι, την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ. (Συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου) με θέμα: «Διαδίκτυο και Αθλητισμός».
- Λιβαδειά, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ. (Αίθουσα Π.Ε. Βοιωτίας, Φίλωνος 35-39) με θέμα: «Εξαρτήσεις και οι επιπτώσεις στην Ψυχοσωματική Υγεία και τη Σχολική κοινότητα».
- Άμφισσα, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ. (Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου Άμφισσας - Πλατεία Κεχαγιά) με θέμα: «Εξαρτήσεις και οι επιπτώσεις στην κοινωνική προσαρμογή των νέων».
- Θήβα, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ. (Συνεδριακό Κέντρο Θήβας – Αίθουσα “Αρμονία”) με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός».
- Λαμία, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 6μμ. (Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 11) με θέμα: «Εξαρτήσεις: Οι επιπτώσεις τους στην Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη και Λύσεις».

Βασικοί ομιλητές στις ενημερωτικές εκδηλώσεις θα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες – μέλη του Ινστιτούτου P.A.D.A.. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα παρεμβαίνουν προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν υγιή πρότυπα, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό.

Ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου ο εμπνευστής και δημιουργός της Ομάδας ΔΙΑΣ, Ιωάννης Ραχωβίτσας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία και Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

raxovitsas


Η εμπειρία του στον τομέα της αντιμετώπισης παραβατικότητας και αντικοινωνικών συμπεριφορών πολυετής.

Υπηρέτησε στην Ελληνική Αστυνομία, επί σειρά ετών, από τον Σεπτέμβριο του 1973 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

Διετέλεσε διευθυντής της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στην οποία υπηρέτησε από το 1986 μέχρι το 2006.

Ήταν τακτικός καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία, από το 1991 μέχρι το 2006.

Είναι πτυχιούχος του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περιγράφοντας με λίγα λόγια το έργο του και την πηγή έμπνευσής του αναφέρει τα εξής:

«Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η δίωξη ναρκωτικών είναι τρόπος ζωής, και αφού αφιέρωσα τα πιο δημιουργικά μου χρόνια στην καταπολέμησή τους, μέσα από τους χώρους της Δίωξης, εντός και εκτός συνόρων, αποφάσισα να συνεχίσω την δράση μου ιδρύοντας το Ινστιτούτο PADA».

«Έτσι, καταξιωμένοι και με πολυετή εμπειρία φίλοι μου, από διάφορους χώρους δράσης κατά των ναρκωτικών, κάποιοι με τις επιστημονικές τους γνώσεις, άλλοι ρισκάροντας την ζωή τους και άλλοι με την υποδειγματική τους στάση στην κοινωνία, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και την εμπειρία μας, για την προστασία των νέων από την μάστιγα των ναρκωτικών».

Η δράση του ινστιτούτου εκτείνεται σε πολλά πεδία, ανάμεσα στα οποία και η δημοσίευση ειδικών άρθρων για την εξάρτηση από τις ουσίες.

Σε ένα από τα άρθρα για τους λόγους που δημιουργείται μια κατάσταση εξάρτησης από τις ουσίες, επισημαίνεται ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός και η αποξένωση που βιώνουν κάποιες ομάδες ατόμων, σε συνδυασμό με την έλλειψη υποστηρικτικών κοινωνικών δομών, ωθούν σε χρήση και κατάχρηση.

Σημειώνεται, ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι ο υπερκαταναλωτισμός, η συνεχόμενη προσπάθεια για κτήση όλο και περισσότερων και η αδυναμία ευχαρίστησης των ήδη κεκτημένων, σε συνάρτηση με την έλλειψη ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης και τροχοδρόμησης μιας ικανοποιητικής και αυτοσυντηρούμενης ποιότητας ζωής κυρίως σε νεαρές ηλικίες, δημιουργεί συνεχόμενα ψυχοπαθολογικό άγχος και πίεση, που δύναται να εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως ακόμα και με χρήση ψυχοδιεγερτικών ουσιών.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου: https://pada.org.gr/el/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης