Ομόνοια: Δίωξη στους δύο αστυνομικούς για τον βιασμό 19χρονης

Ομόνοια: Δίωξη στους δύο αστυνομικούς για τον βιασμό 19χρονης

Σε βάρος των δύο ειδικών φρουρών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων

dias-43
Στην άσκηση ποινικής δίωξης για βαρύτατες κατηγορίες, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των δυο ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ που φέρονται να βίασαν 19χρονη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Ειδικότερα, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Η τελευταία κατηγορία τους απαγγέλθηκε καθώς οι δυο αστυνομικοί φέρονται επιπλέον να έχουν βιντεοσκοπήσει τις πράξεις τους.

Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν. Μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι. Φέρονται, πάντως, να υποστηρίζουν ότι δεν βίασαν την 19χρονη καθώς είχαν τη συναίνεσή της.

Τι κατήγγειλε η 19χρονη 

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα στο αστυνομικό τμήμα και η κοπέλα, όπως κατήγγειλε, οδηγήθηκε από τους δύο αστυνομικούς σε δωμάτιο και βιάστηκε. Το περιστατικό, που σοκάρει και θεωρείται άκρως σοβαρό, ερευνάται από τους αξιωματικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως, μετά τη λήξη της βάρδιας τους, εμφανίστηκε η ίδια στο αστυνομκό τμήμα και ένας από τους αστυνομικούς έκλεισε ραντεβού μαζί της. Κι ενώ πήγαιναν με το αυτοκίνητό τους στο σπίτι, έγινε η ερωτική πράξη εντός του οχήματος με έναν από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, επικαλούνται στοιχεία από τις κάμερες.

Η ανακοίνωση για τους δύο αστυνομικούς:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, σε περιοχή της Αττικής, δύο αστυνομικοί κατηγορούμενοι για βιασμό.

Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής σύμφωνα με την οποία από βραδινές ώρες της (11-10-2022), έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες της (12-10-2022) οι δύο αστυνομικοί προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της εντός Αστυνομικού Τμήματος σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Πειστήρια, βιολογικό υλικό και ρουχισμός της παθούσας απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η παθούσα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο αστυνομικούς ως τους δράστες της σε βάρος της πράξης, ενώ παράλληλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και από ψυχολόγο πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: Τα μηνύματα της μητέρας με τον 53χρονο - «Θα σε θάψω ανώμαλε, θα σε εξαφανίσω»

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η... παραίτηση δεν ήταν στο λεξιλόγιο του - Από τα μετάλλια στην πολιτική

Βρετανία: 38χρονη έκανε βόλτες στους δρόμους του Λονδίνου το αποκεφαλισμένο πτώμα 70χρονης που είχε βάλει σε βαλίτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης