Διπλό έγκλημα στην Καβάλα: «40 χρόνια ιατροδικαστής, σπάνια έχω δει να σκοτώσουν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό»

Διπλό έγκλημα στην Καβάλα: «40 χρόνια ιατροδικαστής, σπάνια έχω δει να σκοτώσουν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό»

Mωρό και γυναίκα πυροβολήθηκαν πισώπλατα - Ούτε ο πατέρας του 56χρονου δεν πήγε στην κηδεία του αυτόχειρα

kavala_lekani_maketa
Μουδιασμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Λεκάνης Καβάλας μετά το άγριο διπλό φονικό που σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν ένας 56χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε, με κυνηγετική καραμπίνα, την πρώην σύντροφό του και το μόλις 11 μηνών μωρό τους.

Την πυροβόλησε πισώπλατα

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, και το μωρό αλλά και η γυναίκα πυροβολήθηκαν πισώπλατα με αποτέλεσμα ο θάνατός τους να είναι ακαριαίος.

«Το παιδί έχει πύλη εισόδου στην αριστερά ωμοπλατιαία χώρα και πύλη εξόδου δεξιά κάτω κοιλιακή χώρα…προκάλεσαν ρήξη πνευμόνων και ήπατος του παιδιού» εξήγησε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατροδικαστή, το μωρό πυροβολήθηκε με μικρά σκάγια, για πουλιά ενώ η γυναίκα με χοντρά για αγριογούρουνα.

«Έκανε δύο προσπάθειες, την πρώτη προσπάθησε να πυροβολήσει στο στήθος αλλά μάλλον σκέφτηκε την καρδιά μία και έξω αλλά το όπλο πιθανόν γλίστρησε» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Σχετικά με την απόσταση που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς τα θύματα, αναφέρει πως ήταν κοντινή περίπου στα δύο με τρία μέτρα.

«Είμαι σαράντα χρόνια ιατροδικαστής, σπάνια βλέπω περίπτωση να σκοτώσουν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnb8enf8dp3l)


Τι είπε ο παπάς που τέλεσε την κηδεία του 57χρονου

Κλείσιμο
Η κηδεία του 56χρονου τελέστηκε χθες Σάββατο, ωστόσο κανείς από το χωριό δεν πήγε, ούτε καν ο ίδιος του ο πατέρας.

«Βρέθηκα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο αυτόχειρες δεν κηδεύονται. Κανονικά εδώ στο χωριό όταν πεθαίνει κάποιος, ακολουθούμε την νεκρώσιμη ακολουθία από τα μεγάφωνα, κλαίμε όλοι μαζί τον θανόντα, τα μαγαζιά είναι κλειστά και οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Τον αυτόχειρα τον γνώριζα και το παιδί του, που εγώ το βάφτισα. Δεν αρνήθηκα να τον κηδέψω όπως γράφεται απλά προβληματίστηκα», είπε αρχικά ο πατήρ Δανιήλ Καρυπίδης.

»Κατόπιν συνεννοήσεως και την κατάθεση της ιατρικής γνωμάτευσης που μου κατέθεσε συγγενικό πρόσωπο, ότι ο αυτόχειρας έπασχε από ψυχικά νοσήματα, και με εντολή του σεβασμιότατου μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου, τελέσαμε την εξόδιο ακολουθία και ευθύς αμέσως έγινε η ταφή κεκλεισμένων των θυρών με μόλις 6 συγγενείς διότι, υπήρχε βεβαρημένο κλίμα λόγω της δολοφονίας που είχε πράξει», πρόσθεσε.

«Να αναφέρω ότι υπήρξε γραφείο τελετών και τη σορό δεν την έφερε το περιπολικό της αστυνομίας. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε με την εφαρμογή άκρας οικονομίας και με πολλή προσοχή και διάκριση όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπος ο οποίος αποτελεί εικόνα Θεού. Σε κάθε περίπτωση δεν αποδεχόμαστε την πράξη αυτοχειρίας και της αφαίρεσης άλλης ανθρώπινης ζωής», κατελήξε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnb99e5x5wjt)


«Ήμουν μαζί με την 31χρονη μία μέρα πριν το φονικό»

Η συγγενής του αυτόχειρα, Ειρήνη Καστανίδη, μίλησε στο MEGA για τον 57χρονο.

«Δεν γνωρίζω για το εάν είχε ψυχικά προβλήματα. Είμαστε πολύ λυπημένοι γι΄ αυτό που έγινε. Άμα γνωρίζαμε ότι είχαν προβλήματα θα τον αποτρέπαμε για να μην γίνει αυτό που έγινε. Δεν είχε πει τίποτα ούτε αυτός, ούτε η κοπέλα. Ήμουν μαζί με την κοπέλα με το παιδί της, το βράδυ πριν το φονικό, παίξαμε γελάσαμε, αλλά δεν μου είπε ποτέ κάτι τέτοιο, για τον χωρισμό για την κατάσταση», δήλωσε η κ. Καστανίδη.

«Είμαστε στεναχωρημένοι και σοκαρισμένοι, δεν μου είπε ποτέ τίποτα η κοπέλα. Ο γιος του και η αδερφή του θα έρθουν σήμερα στο χωριό για να προσέξουν τα αιγοπρόβατα. Τους πήραμε τηλέφωνο να έρθουν να δούμε τι θα γίνει με τα ζώα. Ήξεραν για την κηδεία αλλά δεν ήρθαν. Δεν είχαν καλές σχέσεις τα παιδιά με τον πατέρα τους, είχαν να βρεθούν πολλά χρόνια. Δεν ήμουν αδιάκριτη και δεν ρωτούσα για τα οικογενειακά τους», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέντε καθαρίστριες στη Μύκονο έφαγαν... παραισθησιογόνες σοκολάτες και πήγαν για νοσηλεία!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης