Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Η τουρκική πολεμική αεροπορία προέβη σήμερα σε51 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εκ των οποίων οι 46 έγιναν από τρία κατασκοπευτικά CN-235 και δύο μη επανδρωμένα (UAV).
Οι υπόλοιπες πέντε παραβιάσεις έγιαναν από τουρκικά μαχητικά F-16 και σε δύο περιπτώσεις εξελίχθηκαν σε εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.
Δύο από τα έξι τουρκικά F- 16 που πέταξαν πάνω από το αρχιπέλαγος ήταν οπλισμένα.
Παράλληλα, καταγράφηκαν εννέα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Το Growthfund Investor Summit 2026, πραγματοποιείται στις 22 Ιουνίου φιλοδοξώντας να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στον νέο γεωοικονομικό χάρτη
Σχολές και τμήματα, φιλοσοφία και προτεραιότητες, δυνατότητες και προοπτικές που συναποτελούν το ακαδημαϊκό οικοδόμημα του UNIC Athens και δίνουν το στίγμα του στη νέα, λαμπρή και συναρπαστική εποχή γνώσης.