Χανιά: Συνελήφθη ιδιοκτήτρια γηροκομείου για αρπαγή ηλικιωμένης

Χανιά: Συνελήφθη ιδιοκτήτρια γηροκομείου για αρπαγή ηλικιωμένης

Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου συνελήφθη επειδή φέρεται ότι εξαπάτησε ηλικιωμένη για να φιλοξενηθεί στη δομή – Συγγενείς της ανακάλυψαν ότι το σπίτι της 82χρονης πωλήθηκε χωρίς η ίδια να το γνωρίζει 

girokomeio_xania
Στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου «Αγία Σκέπη» που είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές, προχώρησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Κισάμου, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύλληψη δεν σχετίζεται με την υπόθεση των περίεργων θανάτων σε ηλικιωμένους, αλλά στην υπόθεση μίας γυναίκας 82 ετών, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται ότι εξαπατήθηκε από την ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, για να φιλοξενηθεί στη δομή.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν συγγενείς της ηλικιωμένης, που δεν έχει παιδιά, ανακάλυψαν ότι το σπίτι της 82χρονης σε τουριστική περιοχή του νομού Χανίων, είχε πωληθεί χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.

Στην αγοραπωλησία φέρεται ότι εμπλέκεται Χανιώτισσα προφυλακισμένη για άλλες απάτες, που φέρεται να έπεισε την ηλικιωμένη να της κάνει πληρεξούσιο για να πάρει δάνειο για λογαριασμό της γιαγιάς για να επισκευάσει η ηλικιωμένη το σπίτι της. Με αυτό το πληρεξούσιο η 55χρονη φαίνεται να πούλησε το σπίτι της γιαγιάς σε άλλο συμβολαιογραφείο. Μάλιστα στο συμβόλαιο υπήρχε ο όρος η πωλήτρια, δηλαδή η ηλικιωμένη να μένει στο σπίτι, κάτι που όπως είπαν νομικοί στην ΕΡΤ Χανίων, έγινε εκ του πονηρού, καθώς έτσι η γιαγιά δεν θα μάθαινε ότι το σπίτι της έχει πωληθεί.

Πήραν την 82χρονη από το σπίτι της χωρίς να το θέλει

Οι συγγενείς ενημέρωσαν το Α.Τ. Κισάμου, που ανέλαβε την υπόθεση. Τότε εμφανίστηκε στο σπίτι της 82χρονης η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου μαζί με γιατρό της μονάδας και προσπάθησαν να την πείσουν να τους ακολουθήσει στη δομή με το πρόσχημα ότι θα κάνει πολύ κρύο τις επόμενες ημέρες. Η 82χρονη αρνήθηκε και πήρε τηλέφωνο έναν ανιψιό της, τον οποίο κάλεσε να πάει στο σπίτι. Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου όμως που φέρεται ότι λειτουργούσε κατ’ εντολή της προφυλακισμένης για απάτη, κατάφερε να πείσει τη γιαγιά με το πρόσχημα πως όσο έλειπε στο γηροκομείο θα της επισκεύαζαν το σπίτι. Όταν χθες άνδρες της αστυνομίας πήγαν στο γηροκομείο βρήκαν τη γιαγιά η οποία τους ζήτησε να την πάρουν από εκεί, όπως και έγινε.

Για την υπόθεση ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων και εξετάζεται αν έχει πωληθεί και άλλο μέρος της περιουσίας της ηλικιωμένης. Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα και αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.



Ειδήσεις σήμερα:

Τηλεργασία αύριο Τρίτη στο Δημόσιο - Ισχυρή σύσταση για τον ιδιωτικό τομέα


Νέα καταγγελία για τον «μετρ» διοργανωτή των πάρτι στη Θεσσαλονίκη: «Μου συνέβη και μένα το ίδιο με τη Γεωργία»


Κολυδάς: Χιόνια και το βράδυ σε περιοχές της Αττικής, της Στερεάς και της Εύβοιας - Ύφεση από αύριο το μεσημέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης