Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση εν μέσω παγετού

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση εν μέσω παγετού

Ποια είναι η προετοιμασία και πώς τοποθετούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Screenshot_2022-01-24_at_6_13_15_PM
Ενόψει προβλημάτων που θα προκληθούν από τον παγετό, ειδικά τις βραδινές ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οδηγοί καλούνται να είναι σε ετοιμότητα για την ασφάλειά τους.

Οι ειδικοί, που μιλούν στο Mega, εξηγούν πώς πρέπει να προετοιμαστεί κανείς για την οδήγηση στο χιόνι, εάν είναι απαραίτητη η μετακίνηση.

Κρίσιμος παράγοντας είναι τα ελαστικά, ενώ απαραίτητο είναι να γνωρίζει κανείς πώς μπαίνουν τοποθετούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Επίσης, θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως η κίνηση στον πάγο και με αλυσίδες είναι εύκολη. Όταν βάλουμε μπροστά, η εκκίνηση να γίνεται προσεκτικά. Απαραίτητο είναι πάντα να έχουμε κατά νου πως όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνονται απαλά, σαν να έχουμε ένα αυγό ανάμεσα στο πόδι και τα πεντάλ», λένε οι ειδικοί.

«Οι αποστάσεις φρεναρίσματος είναι μεγαλύτερες και αυτό πρέπει να το υπολογίσουμε. Προετοιμασία όμως χρειάζεται και στο σπίτι. Για να μην παγώσουν τα υδραυλικά πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας. Όσοι έχουν γλάστρες στα μπαλκόνια καλό είναι να τις σκεπάσουν, ενώ καλό είναι πάντα να έχουμε νερό, κεριά ή φακούς για ενδεχόμενες διακοπές στα δίκτυα. Προσεκτική προετοιμασία χρειάζεται και για να μη παγώσει η αυλή ή το μπαλκόνι μας, ρίχνοντας αλάτι», επισημαίνεται ακόμη.

Ειδήσεις σήμερα:

Πληρώνεται ο εργαζόμενος που δεν μπορεί να μεταβεί στην εργασία του λόγω του χιονιού;

Με δυσκολία προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτή τη λεωφόρο Μαραθώνος, λέει ο δήμαρχος

Τηλεκπαίδευση σε πάνω από 46.000 ψηφιακές τάξεις από το πρωί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης