Φωτογραφία: Αυτός είναι ο Σομαλός που έκλεψε αυτοκίνητο και συνελήφθη έπειτα από αιματηρή κούρσα στο κέντρο της Αθήνας

Φωτογραφία: Αυτός είναι ο Σομαλός που έκλεψε αυτοκίνητο και συνελήφθη έπειτα από αιματηρή κούρσα στο κέντρο της Αθήνας

Ένας 53χρονος, ιδιοκτήτης του οχήματος που έκλεψε ο Σομαλός και γραπώθηκε στο καπό, για να τον σταματήσει, χαροπαλεύει στην Εντατική, καθώς τον έριξε στο οδόστρωμα και πέρασε από πάνω του για να τον αποτελειώσει - Μία 44χρονη και ένας 53χρονος βρίσκονται τραυματίες στο ίδιο νοσοκομείο, καθώς τους τράκαρε - Σοβαρές υλικές ζημιές σε τουλάχιστον τέσσερα οχήματα από την ξέφρενη πορεία του αλλόκοτου Σομαλού

somalos-arthro
Η ώρα ήταν 20:30 της Κυριακής, όταν ο 21χρονος Σομαλός, Μουσταφά Σερχάν, τρύπωσε σε ξεκλείδωτο και με τα κλειδιά πάνω KIA Serato ασημί, ιδιοκτησίας 53χρονου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο επί της Λένορμαν, στην πλατεία Πέτρουλα.

Ο ιδιοκτήτης, που βρισκόταν απέναντι, μόλις είδε τον αλλοδαπό, έτρεξε προς το μέρος του και σκαρφάλωσε στο καπό, φωνάζοντας στον δράστη «βγες έξω!». Περαστικοί που είδαν το συμβάν, έτρεξαν και προσπάθησαν να σπάσουν τα τζάμια και να βγάλουν έξω τον αλλοδαπό.

Όμως αυτός, έβαλε μπροστά και με τον 53χρονο στο καπό, πάτησε γκάζι και, αναπτύσσοντας ταχύτητα, 50 μέτρα πιο κάτω, προσέκρουσε σε διερχόμενο όχημα μάρκας Volkswagen Polo, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ ο 53χρονος έπεσε στην άσφαλτο. Όμως δεν το έβαλε κάτω, πήδηξε και πάλι πάνω στο αυτοκίνητό του και γραπώθηκε, την ίδια ώρα που ο δράστης κινείτο πλέον στο αντίθετο ρεύμα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Μάλιστα, ξεκίνησε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, για να απαλλαγεί από τον ιδιοκτήτη. Και το κατάφερε, ρίχνοντας τον 53χρονο στο οδόστρωμα και στη συνέχεια, για να τον αποτελειώσει, πέρασε από πάνω του με το ασημί Seratο. Διερχόμενοι πλησίασαν τον τραυματισμένο άνδρα, ο οποίος, όπως κατέθεσαν, ήταν βουτηγμένος στο αίμα και αιμορραγούσε και από το στόμα και τον τράβηξαν στην άκρη του δρόμου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Αμέσως οδηγήθηκε στην Εντατική, καθώς διαπιστώθηκε ότι έφερε συντριπτικά κατάγματα στο σώμα του και ιδίως στη θωρακική χώρα, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Συνέχισε την τρελή πορεία για να «σαρώσει» και άλλους δύο στο πέρασμά του

Ο αλλοδαπός άφησε το θύμα του μισοπεθαμένο και συνέχισε την τρελή πορεία του στη Λένορμαν και στη συμβολή με την Αχιλλέως, στο κόκκινο φανάρι και ενώ βρίσκονταν μπροστά του σταματημένα ένα Hyundai I30, με οδηγό μια 44χρονη και ένα δίκυκλο, στο οποίο επέβαινε ένας 53χρονος Παλαιστίνιος, έπεσε πάνω τους για να περάσει, τραυματίζοντας την 44χρονη και τον 53χρονο, ενώ προξένησε ζημιές και στο σταθμευμένο όχημα μάρκας Citroen C4 Picasso, ιδιοκτησίας ενός 40χρονου Κινέζου.

Κλείσιμο
Και οι άλλοι δύο τραυματίες, θύματα του μανιακού Σομαλού, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό.

Όμως το αλλόκοτο σκηνικό του τρόμου δεν σταμάτησε εκεί. Ο 21χρονος, αφού τράκαρε όσους τράκαρε, παραβίασε κόκκινο φανάρι και προσέκρουσε στην κολώνα φαναριών στη διαχωριστική νησίδα της οδού Αχιλλέως. Αν και πολύ ισχυρή η πρόσκρουση, βγήκε έξω... ατσαλάκωτος και τρέχοντας προσπάθησε να διαφύγει. Λίγο πιο κάτω, επί της οδού Μυλλέρου, συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

Όπως προέκυψε, είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε συλληφθεί στις 12.8.2020 για κατοχή 20,5 γραμμαρίων ηρωίνης, ενώ την 30.12.2021, συνελήφθη και πάλι για κλοπή από το Τ.Α Κολωνού, καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκιση, πλην όμως το δικαστήριο του έδωσε τριετή αναστολή και αφέθη ελεύθερος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατερίνα Μονογυιού: «Ευχαριστώ τους ήρωες Γιώργο και Ανέστη, που απεγκλώβισαν την Αθηνά και τον αδερφό μου»

«Partygate» στη Βρετανία: 13 κορωνοπάρτι... πριονίζουν την καρέκλα του Μπόρις Τζόνσον

Microsoft: Εξαγοράζει την Activision για σχεδόν 70 δισ. δολάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης