Θύματα ηλεκτρονικής απάτης έπεσαν μία γυναίκα και ένας άνδρας σε οικισμούς της Ξάνθης και της Καβάλας, οι οποίοι έλαβαν μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο.
Στην πρώτη περίπτωση η γυναίκα έλαβε μήνυμα, στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας, τράπεζα που την ενημέρωνε ότι ο λογαριασμός της έχει αποκλεισθεί και εμπεριείχε σύνδεσμο (link) για να τον ακολουθήσει. Η παραλήπτρια του μηνύματος ακολούθησε τον σύνδεσμο, πληκτρολόγησε τους προσωπικούς της κωδικούς, χρησιμοποιώντας παράλληλα κωδικό σε ηλεκτρονική εφαρμογή του κινητού της τηλεφώνου, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και να προβούν σε μεταφορά χρηματικού ποσού 650 ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση το θύμα έλαβε ανάλογο μήνυμα, αποστολέας του οποίου εμφανιζόταν τράπεζα και μετά τη συμπλήρωση κωδικών οι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό του και να προβούν σε μεταφορά 8.300 ευρώ.
Σε εξέλιξη είναι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την ταυτοποίηση των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.