Ηχηρή απάντηση δικαστών στον Πολάκη για τη δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστικών λειτουργών
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μάλιστα και την εθελούσια απόσυρσή τους με σκοπό την ανανέωση του Δικαστικού Σώματος - «Αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο την ικανότητα και την επάρκεια των δικαστικών λειτουργών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕ
Η πρόταση του βουλευτή Παύλου Πολάκηγια τη δημιουργία μιας δεύτερης σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου των ήδη υπηρετούντων σήμερα δικαστικών λειτουργών, «αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των δικαστικών λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου δικαστικού σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις», επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).
Ειδικότερα, η ΕΔΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
«Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία «δεύτερης» σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις.
Η τρίτη κρατική λειτουργία δεν βελτιώνεται ούτε εκσυγχρονίζεται με τέτοιες «ρηξικέλευθες» και συνάμα ανέξοδες προτάσεις. Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της.
Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών».
Πάντοτε στην πρωτοπορία, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη αναζητούν τρόπους που προάγουν την ουσιαστική μάθηση και τη βαθιά κατανόηση. Και για να το πετύχουν αξιοποιούν τα τελευταία χρόνια την ψηφιακή τεχνολογία και το λάθος ως εργαλείο μάθησης.