Κορωνοϊός: Είχε νοσηλευθεί και τον Απρίλιο ο 31χρονος που πέθανε στην Πάτρα, δεν είχε εμβολιαστεί

Κορωνοϊός: Είχε νοσηλευθεί και τον Απρίλιο ο 31χρονος που πέθανε στην Πάτρα, δεν είχε εμβολιαστεί

Το παράδειγμα του 31χρονου στην Πάτρα - Ο άτυχος άνδρας είχε ως υποκείμενο νόσημα την παθογόνο παχυσαρκία δεν πρόλαβε να εμβολιασθεί και κατέληξε μετά από νοσηλεία 15 ημερών στο Ρίο

31xronos_patra_art
Με τον πιο τραγικό τροπο αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά μέσα απο τον θάνατο ενος 31χρονου στην Πατρα, η ανάγκη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, για την οποία πλέον γίνονται δραματικές εκκλήσεις από τους επιστήμονες. Παράλληλα, το παράδειγμά του αποδεικνύει ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα δεύτερης νόσησης, που μαλιστα μπορεί και να αποβεί μοιραία.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπειας (ΜΕΘ) του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου στην Αχαΐα, ωστόσο εξαρχής είχε εκτιμηθεί ως ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο περιστατικό.

Κι αυτό διότι πρώτον και βασικότερο, δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ είχε παρέλθει το εξάμηνο από τη φυσική νόσηση. Οπως αναφέρουν νοσοκομειακές πηγες στο protothema.gr, ο άνδρας είχε μολυνθεί και εμφανίσει νόσο covid τον περασμένο Απρίλιο, και μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο.

Δεύτερον, και επίσης σημαντικό στοιχείο ιδιαίτερα επιβαρυντικό στην περίπτωση του 31χρονου, θεωρήθηκε το υποκείμενο νόσημα του, η νοσογονος παχυσαρκία. Πρόκειται για μια απο τις πιο επικίνδυνες για την εξέλιξη της λοίμωξης covid παθολογικές καταστάσεις, κι έχει πλέον τεκμηριωθεί με επιστημονικές μελέτες η δύσκολη έκβαση της νοσου covid στα άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία.

Τρίτο στοιχείο που εξαρχής προκάλεσε προβληματισμό στους γιατρούς ήταν η κατάσταση του ασθενή όταν πήγε στα Επείγοντα στις 5 Νοεμβρίου. Οπως διαπίστωσαν λαμβάνοντας το ιστορικό, εκτός του οτι δεν είχε θωρακιστει με την αναμνηστική δόση εμβολίου, αναγκαία μετα τη φυσική νόσηση, παρέμεινε στο σπίτι αναμένοντας μάλλον να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Το αποτέλεσμα ήταν να επιδεινώνεται συνέχεια, και μα φτάσει στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Είναι ενδεικτικό, οτι δύο ημέρες, μετά την εισαγωγή του σε απλή κλίνη, κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπειας, όπου και κατέληξε έπειτα από μάχη δύο εβδομάδων.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από σήμερα και 15 ημέρες αγωνίας πριν το «Σχέδιο Β»

Στον κυκλώνα της πανδημίας η Ευρώπη: Lockdown και επεισόδια σε πολλές πόλεις

Ακινησία Ι.Χ. φέτος και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης