Τέσσερα κιλά κάνναβης, χασισόδεντρα και όπλα στην Κέρκυρα

Τέσσερα κιλά κάνναβης, χασισόδεντρα και όπλα στην Κέρκυρα

Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση

Kerkyra-kannabi-dendryllia-opla
Σημαντική επιτυχία στη μάχη κατά της καλλιέργειας και της διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης είχαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες σε έναν 59χρονο Έλληνα και έναν 37χρονο αλλοδαπό που είχαν στην κατοχή τους και παράνομα όπλα.

Αρχικά, έκαναν έρευνα στο σπίτι όπου κατοικεί ο 59χρονος στην περιοχή Μαραθιά, όπου κατέσχεσαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους τριών κιλών και 235 γραμμαρίων που προέρχονταν από επτά δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,70 ως 1,80 μέτρου τα οποία καλλιεργούσε. Ακόμη, βρήκαν 33 κλαδιά κάνναβης που αποξήραινε ο δράστης, δυο καραμπίνες για τις οποίες δεν διέθετε άδεια κατοχής, καθώς και 11 φυσίγγια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι, εντοπίστηκε κρυμμένος ο 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ληγμένη άδεια παραμονής στην χώρα. Σε έρευνα που ακολούθησε στο δικό του σπίτι στην περιοχή Περιβόλι, βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 759 γραμμαρίων και κατασχέθηκαν 2.800 ευρώ. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Άλλες δυο συλλήψεις για ηρωίνη και χασισόδεντρα

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών σε περιοχή της νότιας Κέρκυρας, συνελήφθησαν δύο αδέλφια που έκρυβαν στο σπίτι τους και σε υπαίθριους χώρους46 γραμμάρια ηρωίνης, δυο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 μέτρων, μικροπόσοτητα ακατέργαστης κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 1.570 ευρώ και ένα φορτηγό και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας κατηγορούμενοι για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.


Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα για θέρμανση και ρεύμα: Διπλασιάζεται η επιδότηση - Τι θα ανακοινωθεί σήμερα

Γεωργιάδης: «Θυμάμαι που είχα πυρετό και ο Πολάκης με καλούσε να πάρω ιβερμεκτίνη» - Η έρευνα του BBC

Επίθεση με βιτριόλι: Η Έφη Κακαράντζουλα αντιμέτωπη με δικαστές και ενόρκους - Τι θα πει στην απολογία της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης