Νίκος Παλαιοκώστας: Σήμερα στις 12:00 η αποφυλάκισή του - Θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής κατ' οίκον

Νίκος Παλαιοκώστας: Σήμερα στις 12:00 η αποφυλάκισή του - Θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής κατ' οίκον

Ο Νίκος Παλαιοκώστας αφήνει τα κελιά των φυλακών Πατρών μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού

palaiokostas-5
Σήμερα μετά τις 12,αναμένεται να περάσει τη βαριά πύλη των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών και να «πετάξει» στην ελευθερία ο Νίκος Παλαιοκώστας.

Ο «φαντομάς του Θεσσαλικού κάμπου, μετά την θετική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στο αίτημα του για αποφυλάκιση με όρους προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο του Ρίου για αιμοκάθαρση και στη συνέχεια στο σπίτι του. Πληροφορίες λένε ότι τον 61χρονο θα συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο του ενώ και οι δικηγόροι του αναμένεται να τον επισκεφθούν.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας αφήνει τα κελιά των φυλακών Πατρών μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού. Τελευταία φορά που έπεσε στα δίχτυα των διωκτών του ήταν το 2006 ως καταζητούμενος δραπέτης στον Παρνασσό. Έκτοτε κρατείτο στο σωφρονιστικό κατάστημα Πατρών όπου οι πληροφορίες λένε πως όλα αυτά τα χρόνια επεδείκνυε καλή διαγωγή. Δεν συμμετείχε σε επεισόδια, δεν δημιουργούσε προβλήματα ενώ εργαζόταν, όμως τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει επέβαλλαν δυο φορές την εβδομάδα τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου για αιμοκάθαρση.

Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης

Το δικαστικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την αίτηση του Νίκου Παλαιοκώστα και ορίζει ότι ο βαρυποινίτης θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο πατρικό σπίτι του στα Τρίκαλα, από όπου θα έχει δικαίωμα να εξέρχεται δύο φορές την εβδομάδα.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας είχε εμπλακεί σε σειρά ληστειών με την αποκαλούμενη «συμμορία των πέντε» στην οποία μετείχε και ο αδελφός του. Στην ομάδα αποδίδονται περίπου 16 ληστείες τραπεζών σε όλη την χώρα, την περίοδο 1990-1995. Στις 15 Δεκεμβρίου 1995 τα δύο αδέλφια, με ένα ακόμη μέλος της ομάδας, απήγαγαν γνωστό βιομήχανο της Βόρειας Ελλάδας, τον οποίο, αφού πήραν λύτρα δεκάδες εκατομμύρια δραχμές, άφησαν ελεύθερο λίγες ημέρες μετά.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας συνελήφθη ως καταζητούμενος δραπέτης το 2006 στον Παρνασσό, μετά από μπλόκο της Αστυνομίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελευθέρας παντού: Τι αλλάζει στη ζωή όσων έχουν εμβολιαστεί από το Σάββατο

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι - Δείτε πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Φυσικό αέριο: H ενεργειακή κρίση «δονεί» την Ευρώπη - «Μνήμες Ουκρανίας» από το ξέφρενο ράλι τιμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης