Υπέρ της στήριξης της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και της ενίσχυσης επιστροφών τάχθηκε η Δανία

Υπέρ της στήριξης της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και της ενίσχυσης επιστροφών τάχθηκε η Δανία

Ο Νότης Μηταράκης και ο Δανός ομόλογός του συμφώνησαν στην παροχή στήριξης από την ΕΕ στις χώρες προέλευσης και διέλευσης

metanastes_varka
Συναντίληψη της Ελλάδας και της Δανίας στην εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού, στην ανάγκη αυστηρής φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων και στο ζήτημα των απελάσεων και επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία διαπίστωσαν οι υπουργοί Μετανάστευσης Ελλάδας και Δανίας κατά τη σημερινή συνάντησή τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, ο Νότης Μηταράκης και ο Δανός ομόλογός του, Ματίας Τεσφάγιε, συμφώνησαν πλήρως για την παροχή στήριξης από την ΕΕ στις χώρες προέλευσης και διέλευσης, την ανάγκη ενίσχυσης των επιστροφών μέσω της δημιουργίας ενός κεντρικού ευρωπαϊκού μηχανισμού και την ταυτόχρονη ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της FRONTEX.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τεσφάγιε τάχθηκε υπέρ της χρηματοδότησης έργων που συμβάλλουν στην αποτελεσματική φύλαξη των ελληνικών συνόρων, όπως ο φράχτης στον Έβρο, και υποστήριξε την απόφαση της Ελλάδας να ανακηρύξει την Τουρκία ως ασφαλή τρίτη χώρα, καλώντας τις μεσογειακές χώρες να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική με τις γειτονικές τρίτες χώρες.

Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης ανήγγειλε πως το επόμενο διάστημα ομάδα από τη Διεύθυνση Επιστροφών και Ανακλήσεων της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου θα μεταβεί στη Δανία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 91% η παραλλαγή «Δέλτα» στα νέα μεταλλαγμένα κρούσματα που εξετάστηκαν

Την Παρασκευή δικάζονται οι τρεις κατηγορούμενες για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Ευτράπελο στο υπουργείο Εργασίας: Καμεραμάν ρώτησε τη Δόμνα πότε έρχεται η... Μιχαηλίδου (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης