Σεισμοί στη Θήβα: Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ - Δεκάδες μικρές δονήσεις τις τελευταίες ώρες

Σεισμοί στη Θήβα: Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ - Δεκάδες μικρές δονήσεις τις τελευταίες ώρες

Δεκάδες ασθενείς σεισμοί μεγέθους από 2 έως 3 Ρίχτερ στην περιοχή της Θήβας - Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες

seismoi
Προβληματισμός επικρατεί για την έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή από τις 10 Ιουλίου οπότε και μπήκε στον «χορό» των δονήσεων. 

Οι τρεις διαδοχικοί σεισμοί από 3 έως 3,5 Ρίχτερ οι οποίοι καταγράφηκαν το πρωί του Σαββάτου έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες άλλους που προηγήθηκαν αναστατώνοντας τους κατοίκους, ενώ το τελευταίο 24ώρο δεκάδες ασθενείς σεισμοί έχουν αναστατώσει την περιοχή.

Η τελευταία σεισμική δόνηση άνω των 3 Ρίχτερ είχε μέγεθος 3,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 12:42, στα τρία χιλιόμετρα ανατολικά - βορειοανατολικά της Θήβας, με εστιακό βάθος στα 10,4 χιλιόμετρα. Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί δυο δονήσεις ανάλογης ισχύος με διαφορά μικρότερη του ενός λεπτού.

Συγκεριμένα, η πρώτη δόνηση μεγέθους 3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 και μισή το πρωί στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Θήβας και με εστιακό βάθος 13,3 χιλιομέτρων. Η δεύτερη δόνηση, 3,5 Ρίχτερ, σημειώθηκε 30 δευτερόλεπτα αργότερα στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας και με εστιακό βάθος 11,3 χιλιομέτρων.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δρ Αθανάσιος Γκανάς μιλώντας στο protothema.gr. «Είναι ο ίδιος εστιακός χώρος, δεν έχουμε άλλη περιοχή, τα ίδια βάθη και τα ίδια μικρά μεγέθη, ασθενών δονήσεων. Το παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν βλέπουμε κάτι ανησυχητικό. Συνήθως οι σμηνοσειρές διαρκούν μήνες και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι κάτοικοι της περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Πώς έγινε η σύλληψη του ζευγαριού - Βήμα βήμα από την πληροφορία έως τον εντοπισμό τους

«Φύγε, θα μας πάρουν τα παιδιά!» - Σάλος από το βίντεο με τον καβγά ζευγαριού Ελλήνων στη Γερμανία

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Θα παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης στο τέλος του 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης