Φωτιά στην Κάρυστο: Καλύτερη η εικόνα -Οριοθετημένη στον οικισμό Κοκκίνη- Ζημιές σε σπίτια

Φωτιά στην Κάρυστο: Καλύτερη η εικόνα -Οριοθετημένη στον οικισμό Κοκκίνη- Ζημιές σε σπίτια

Ζητήθηκε προληπτική εκκένωση για το Μαρμάρι, τον οικισμό Κοκκίνη και τον  οικισμό του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών  - Ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής -Δήμαρχος Καρύστου: Έχει 7 με 8 μποφόρ και φοβόμαστε για τις αναζωπυρώσεις -Δείτε βίντεο

fwtia_euvoia-marmari_art
Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα στην πυροσβεστική για φωτιά στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στην περιοχή Φηγιάς, πάνω από το Μαρμάρι.

Λίγο μετά τις 07:30 το πρωί με μήνυμα του 112, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να μην φτάσουν οι φλόγες στην περιοχή και σταδιακά οι κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί, επιστρέφουν.
 
Νωρίτερα στους κατοίκους δυο ακόμα οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών «Κοκκίνης» και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Δίπλα στη θάλασσα έφτασαν οι φλόγες 
Φωτιά στον Φηγιά Καρύστου

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας  Φάνη Σπανό, οι φλόγες είναι δίπλα στα σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη, με κάποια να έχουν υποστεί μικρές ζημιές.  Η φωτιά αυτή την ώρα είναι οριοθετημένη στην περιοχή, όπου και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να την σβήσουν. 
Κλείσιμο

evoia_fotia2308_2-1200x1200
evoia_fotia2308_4-1200x1200

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά 

ΠΡΟΣΟΧΗ 🔥⚠️🔥⚠️🔥ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ Η ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ Η ΦΩΤΙΑ είναι Ανεξέλεγκτη στο Μαρμάρι. Βίντεο από τα πρώτα σπίτι στο Μάρμαρι. ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ προς το ΛΙΜΑΝΙ Βίντεο: Χριστίνα ξύδα

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, August 22, 2021

Άλλη μια φωτιά 🔥 στα μπατζάκια μας! Πάλι μεταμεσονύχτια και με μποφώρια Εύβοιας φίλοι... Στο Μαρμάρι Καρύστου!

Posted by Εύβοιας φίλοι on Sunday, August 22, 2021

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.
evoia_enaeri

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα. Επιχειρούν  9 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί προσωρινά και στα δυο ρεύματα η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου. 

Δήμαρχος Καρύστου: Έχει 7 με 8 μποφόρ και φοβόμαστε για τις αναζωπυρώσεις

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης  Ραβιόλος μίλησε στο protothema.gr:  «Εγώ αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο συνεταιρισμό Ιατρών του Μαρμαρίου  και προσπαθούμε να τη θέσουμε υπό έλεγχο. Έχει 7 με 8 μποφόρ αέρα και φοβόμαστε για τις αναζωπυρώσεις. Στο Μαρμάρι έχουμε δώσει λήξη της εκκένωσης γιατί επιχειρούν εναέρια μέσα και πιστεύω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα την έχουμε θέσει υπό έλεγχο σε όλα τα μέτωπα τη φωτιά. Είναι καλύτερη η εικόνα, στον οικισμό  Κοκκίνη έχει κάψει εκτάσεις γης η φωτιά και έχουν υποστεί υλικές ζημιές τα σπίτια, αλλά από τη στιγμή που σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη».

Screenshot_20210823_035157
Screenshot_20210823_035136

Σημειώνεται ότι το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο.

marmari-xartis4
xartis-marmari


Ειδήσεις σήμερα

Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Πότε θα πιστώνονται στους δικαιούχους

Ρέθυμνο: Ξεκαρδιστικό σποτ για τον εμβολιασμό με 5G και... Πανταζή - Δείτε το βίντεο

Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Σκληρή και επίπονη η εκκένωση - Έχουμε βγάλει 33.000 ανθρώπους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης