Δημόπουλος για Τσιτσιπά: Ο Φάουτσι δεν θα μιλούσε για τένις

Δημόπουλος για Τσιτσιπά: Ο Φάουτσι δεν θα μιλούσε για τένις

Δεδομένου ότι ο Έλληνας τενίστας δήλωσε νωρίτερα πως δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί καθώς ανήκει σε μια ηλικιακή ομάδα που δεν απειλείται από τον κορωνοϊό, πρύτανης του ΕΚΠΑ εστίασε στον ρόλο που διαδραματίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το ελληνικό κοινό και ειδικά για τους νέους

dim123
«Ο Στέφανος μετά και τις επιτυχίες του στον αθλητικό χώρο, μας έκανε υπερήφανους αλλά ταυτόχρονα απέκτησε την ιδιότητα του role model. Δηλαδή, ενός προτύπου για πολλά νεαρά άτομα, του οποίου οι απόψεις έχουν διαφορετική βαρύτητα», δήλωσε ο  καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο τενίστας πρέπει να είναι προσεκτικός  όταν κάνει σχόλια για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και πως ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι,  δεν θα έκανε σχόλια για το τένις.

Πληθώρα αντιδράσεων προκάλεσαν νωρίτερα οι δηλώσεις του κορυφαίου Έλληνα τενίστα  για το εμβόλιο, ενώ οι διασωληνωμένοι έχουν αρχίσει να αυξάνονται. 

Κλείσιμο
Δεδομένου ότι ο Έλληνας τενίστας δήλωσε νωρίτερα πως δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί καθώς ανήκει σε μια ηλικιακή ομάδα που δεν απειλείται από τον κορωνοϊό, ο κ. Δημόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εστίασε στον ρόλο που διαδραματίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το ελληνικό κοινό και ειδικά για τους νέους.

Σχετικά με την τωρινή εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία ο πρύτανης του ΕΚΠΑ υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά τα δεδομένα.

«Βλέπουμε αύξηση διασωληνωμένων, ενω οι κλίνες στο σύστημα υγείας είναι καθορισμένες, αυτές οι κλίνες αφαιρούνται για την ομαλή νοσηλεία όλων των άλλων ασθενών», τόνισε.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Δημόπουλος, το ΕΣΥ πιέζεται, εν αναμονή και της άφιξης των εκδρομέων από τις διακοπές.

Αναφορικά με τον γυρισμό των ταξιδιωτών, ειπέ πως «όλοι πρέπει να κάνουμε ένα σελφ τεστ όταν γυρνάμε και  να αποφύγουμε επαφές με συγγενικά πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Τέλος έκλεισε λέγοντας πως το εμβόλιο είναι μονόδρομος για να αφήσουμε πίσω μας τον ιό.

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιά στα Βίλια: Καλύτερη η εικόνα του πύρινου μετώπου - Στόχος να μην επεκταθεί στον κάμπο των Μεγάρων

Αφγανιστάν: Πέμπτη μέρα χάους - Σφίγγει η μέγγενη των Ταλιμπάν για όσους ψάχνουν οδό διαφυγής

Έγκλημα στην Κατερίνη: «Δεν θυμάμαι να σκότωσα την αδερφή μου» είπε η 75χρονη στους αστυνομικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης