Ηράκλειο: Πήγαν και άρπαξαν πανάκριβα τάματα από εκκλησία

Ηράκλειο: Πήγαν και άρπαξαν πανάκριβα τάματα από εκκλησία

Παραβίασαν πιθανότατα με σιδερολοστό την πόρτα του ναού

ekklisia-5684
Εμβρόντητος έμεινε ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Ζαρόν του δήμου Ηρακλείου, όταν άνοιξε το γραφείο της εκκλησίας, το οποίο βρίσκεται στην αυλή δίπλα στο ναό και διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά τα πανάκριβα κοσμήματα που είχαν αφήσει ως τάματα οι πιστοί.

Οι άγνωστοι προς το παρόν διαρρήκτες, που φαίνεται ότι γνώριζαν πως στο γραφείο φυλάσσονταν τα τιμαλφή, παραβίασαν πιθανότατα με σιδερολοστό την πόρτα του τα ξημερώματα της Πέμπτης και τα άρπαξαν. Για την διάρρηξη και την κλοπή των αφιερωμάτων ενημερώθηκε η Ασφάλεια Ηρακλείου, οι αστυνομικοί της οποίας έκαναν επιτόπια έρευνα και αναζητούν πλάνα από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που ενδέχεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των ιερόσυλων.

Διέρρηξαν ταβέρνα αλλά τους κατέγραψαν οι κάμερες

Θέμα χρόνου είναι η ταυτοποίηση των διαρρηκτών που «χτύπησαν» τα ξημερώματα του Σαββάτου μια ταβέρνα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα, καθώς οι κάμερες που υπάρχουν στο κατάστημα τους κατέγραψαν να σπάζουν το τζάμι της πόρτας και να αρπάζουν όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο. Έρευνες για τον εντοπισμό τους διενεργεί η Ασφάλεια Θηβών.

Σε ένα κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων αξεσουάρ στην πόλη των Ιωαννίνων τρύπωσε ένας Έλληνας και άρπαξε διάφορα είδη αξίας 100 ευρώ. Όμως, λίγη ώρα αργότερα ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι τον συνέλαβαν, βρήκαν τα κλεμμένα είδη και τα επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενος για κλοπή.

Ταυτοποιήθηκε, αλλά είχε παρέλθει το αυτόφωρο για να συλληφθεί, ο δράστης της κλοπής μεταλλικών και άλλων αντικειμένων από ένα ποιμνιοστάσιο σε περιοχή της Χαλκίδας, που έγινε την Πέμπτη. Πρόκειται για έναν Έλληνα σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αχαΐα: 16 τραυματίες και 20 καμένα σπίτια – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Καιρός: Με 44άρια κάνει ποδαρικό ο Αύγουστος - Δευτέρα και Τρίτη οι χειρότερες μέρες

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για το όνομα των Καλλιστείων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης