Καιρός: Δεύτερος καύσωνας προ των πυλών, 42 βαθμοί σε Μεσσηνία, Φθιώτιδα σήμερα - Οι θερμοκρασίες την Κυριακή σε χάρτες

Καιρός: Δεύτερος καύσωνας προ των πυλών, 42 βαθμοί σε Μεσσηνία, Φθιώτιδα σήμερα - Οι θερμοκρασίες την Κυριακή σε χάρτες

Νέο «κύμα» υψηλών θερμοκρασιών από την ερχόμενη Τετάρτη με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και 43άρια  - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 41 βαθμούς την Κυριακή - «Καμίνι» η χώρα το Σάββατο: 42 βαθμοί σε Μεσσηνία και Φθιώτιδα

kauswnas33
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «κύμα» καύσωνα με υψηλές θερμοκρασίες για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Η μέγιστη θερμοκρασία  τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου  ξεπέρασε τους 42 βαθμούς Κελσίου στη Μεσσηνία και στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας καταγράφτηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στα Αρφαρά Μεσσηνίας με 42,9 βαθμούς Κελσίου.

Ζεστός προβλέπεται ο καιρός και στην Αθήνα. Στην Αττική αύριο η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 37 βαθμούς Κελσίου.




Κλείσιμο
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 26/06, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.  

kairos-kausonas-kairikosk


Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα –όπως και τις προηγούμενες ημέρες – εκδηλώθηκε αστάθεια. Μάλιστα στα βορειοανατολικά και ειδικότερα σε πολλές περιοχές του Έβρου η θερμοκρασία έπεσε πάνω από 10 βαθμούς λόγω των ισχυρών καταιγίδων.


Νέο «κύμα» υψηλών θερμοκρασιών αναμένουμε από την ερχόμενη Τετάρτη με πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς Κελσίου, με υποχώρηση της θερμοκρασίας από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Όπως υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι, από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, τα πράγματα θα χειροτερέψουν καθώς όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα, ένα νέο «κύμα» ζέστης θα επηρεάσει τη χώρα  μέχρι και την Παρασκευή 2 Ιουλίου, εκτοξεύοντας τον υδράργυρο στα ύψη.

Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 41 βαθμούς αύριο

Τώρα για την Κυριακή στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε και πάλι αστάθεια με βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια και θα φτάσει κατά τόπους τους 38-41 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 36-37 βαθμούς.

kairos-emy-kiriaki




Δείτε χάρτη με τις θερμοκρασίες

kairos-kausonas-xartis-thermokrasies-kiriaki





Ειδήσεις σήμερα:

Mad Video Music Awards 2021: Τα δάκρυα της Νατάσας Θεοδωρίδου - Βραβεύτηκε από τις κόρες της - Δείτε βίντεο

Μαριέττα Χρουσαλά: «Χαμός» στο Instagram για την φωτογραφία της με μαγιό - «Μοιάζεις σαν να έχεις νευρική ανορεξία»

Νίκος Βέρτης: Έρχεται το νέο του single «Σ’ Αγαπάω» - Ξεκινούν οι εμφανίσεις στο «YTON» μέσα στον Ιούλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης