Θεσσαλονίκη: Σε αστυνομικό κλοιό το ΑΠΘ μετά τα κορωνοπάρτι - Διαμαρτυρίες αντιεξουσιαστών

Θεσσαλονίκη: Σε αστυνομικό κλοιό το ΑΠΘ μετά τα κορωνοπάρτι - Διαμαρτυρίες αντιεξουσιαστών

Μικρή ομάδα συγκεντρώθηκε έξω από το Αριστοτέλειο διαμαρτυρόμενη για τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις – Στις εισόδους του ΑΠΘ βρίσκονται αστυνομικοί και γίνονται έλεγχο μετά τα κορωνοπάρτι με χιλιάδες κόσμου

thessaloniki_ap
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται για δεύτερη ημέρα περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά τα κορωνοπάρτι με χιλιάδες κόσμου που διοργανώθηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις το τελευταίο διάστημα.


Σύμφωνα με το GRTimes.gr, γύρω από το ΑΠΘ έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. με περιπολικά οχήματα, κλούβες και δίκυκλες μοτοσυκλέτες. Αστυνομικοί βρίσκονται στις εισόδους του πανεπιστημίου ενώ πραγματοποιούν και ελέγχους.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα προκλήθηκε ένταση, όταν περίπου 15-20 άτομα συγκεντρώθηκαν και βρίσκονται μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, μπροστά στην είσοδο που βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο “Γεννηματάς”, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την έντονη αστυνομική παρουσία.

Τα άτομα, που φέρεται να ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχείρησαν να περάσουν από την είσοδο της παλιάς φιλοσοφικής για να μπουν στο ΑΠΘ, ωστόσο, αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν και έτσι επικράτησε μικρό ένταση. Αν και αρχικά υπήρχε η πρόθεση τα άτομα να προσαχθούν για να ελέγχουν, αυτό τελικώς δεν έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν, αν δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παρουσία του να εισέλθει στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Νέα εισαγγελική εντολή μετά τα κορωνοπάρτι


Μετά τα κορωνοπάρτι, υπήρξε και νέα εισαγγελική εντολή, με αντικείμενο να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Αστυνομία πέριξ του ΑΠΘ - GRTimes.gr



Οι αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας, θα αναζητήσουν τους διοργανωτές των εκδηλώσεων και τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που κυκλοφορούν στους χώρους του πανεπιστημίου μεταμεσονύκτιες ώρες.

thessaloniki_ap
thessaloniki_ap4
thessaloniki_ap3






Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννινα: «Έκανα λάθος» λέει ο ιερέας που χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία

Μητσοτάκης: Πρώτα θα διασφαλίσουμε τον εμβολιασμό όλων και μετά η συζήτηση για προνόμια

Μύκονος: Ξεφύγαμε τελείως - Επιχειρηματίας προσγείωσε το ελικόπτερο του μέσα σε beach bar! (Δείτε φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης