Εισαγγελέας για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ - Διατάχθηκε έρευνα για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία

Εισαγγελέας για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ - Διατάχθηκε έρευνα για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν συγκεντρωθεί φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά τις φοιτήτριες και τους έκανε ανήθικες προτάσεις προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά τους

foititries
Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι καταγγελίες των φοιτητών του ΕΚΠΑ για καθηγητή τους, ο οποίος φέρεται, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθούν εις βάρος τα καταγγελλόμενα με στόχο την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία.

Μάλιστα, με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ ζήτησαν την απομάκρυνση του καθηγητή καταγγέλλοντας παραβατική και σεξιστική συμπεριφορά από μέρους του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν συγκεντρωθεί, ο καθηγητής παρενοχλούσε σεξουαλικά τις φοιτήτριες και τους έκανε ανήθικες προτάσεις για να ενδώσουν, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά τους.

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη φοιτητές και φοιτήτριες, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του εν λόγω καθηγητή, γράφοντας αντισεξιστικά μηνύματα και κολλώντας τρικάκια στην πόρτα του.


Ειδήσεις σήμερα: 
Κλείσιμο
Αγία Βαρβάρα: Στην ίδια γειτονιά που σκότωσαν την 64χρονη είχε βρεθεί σε κάδο νεκρή η 6χρονη Στέλλα

Σε καραντίνα ο Τομ Κρουζ - Θετικά στον κορωνοϊό 14 άτομα από τα γυρίσματα του «Mission: Ιmpossible 7»

ΑΕΠ: Πτώση 2,3% στο 1ο τρίμηνο του 2021
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης