Γιώργος Μπαλταδώρος: Συγκλονιστικό βίντεο για τον σμηναγό που σκοτώθηκε μετά από αναχαίτιση τουρκικού μαχητικού

Γιώργος Μπαλταδώρος: Συγκλονιστικό βίντεο για τον σμηναγό που σκοτώθηκε μετά από αναχαίτιση τουρκικού μαχητικού

Τρία χρόνια από τον θάνατό του - Βίντεο, φόρος τιμής στον αδικοχαμένο πιλότο

baltadorosmirage-840x410
Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Απριλίου 2018, όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, προσέκρουε στη θάλασσα σε απόσταση εννέα (9) ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Ο πιλότος από το Μορφοβούνι Καρδίτσας που έχασε την ζωή του επιστρέφοντας μετά από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών άφησε πίσω του δύο παιδιά βυθίζοντας παράλληλα σε θλίψη τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τρία χρόνια μετά, ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από δικούς του ανθρώπους, φίλους του, συγκινεί και στέλνει ένα μήνυμα: «Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε, και τον θυμόμαστε».

Το βίντεο, όπως αναφέρει το lamiareport.gr περιέχει συγκλονιστικές εικόνες από αερομαχία του Γιώργου Μπαλταδώρου, όπου ακούγεται η φωνή του, καθώς έχει εγκλωβίσει ένα τουρκικό F16 που παραβίασε τον εθνικό μας εναέριο χώρο, από το χωριό του Γιώργου το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ακόμη και από το δημοτικό σχολείο του που πλέον στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα Λίμνης Πλαστήρα.



Ο Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1984. Ήταν πατέρας δυο παιδιών. Υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Το μοιραίο αεροσκάφος είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.
Κλείσιμο

Στην είσοδο του χωριού του πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκε ένα mirage F1 προς τιμήν του Αντιπτέραρχου Γιώργου Μπαλταδώρου. Στο μέλλον, στον ίδιο χώρο θα τοποθετηθεί και η προτομή του πιλότου που ήδη φιλοτεχνείται.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μπαίνουν στη «μάχη» και οι μεγάλοι του λιανεμπορίου: Ποια πολυκαταστήματα ανοίγουν σήμερα

Lockdown: Σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη - Τι συζητείται για το Πάσχα

Στη Λιβύη σήμερα ο Νίκος Δένδιας - Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης