Μπαίνουν στη «μάχη» από σήμερα και οι μεγάλοι του λιανεμπορίου

Μπαίνουν στη «μάχη» από σήμερα και οι μεγάλοι του λιανεμπορίου

Σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη - Τι συζητείται για το Πάσχα - Τα πρώτα «χαμόγελα» στους εμπόρους μετά το «σαββατιάτικο κρας τεστ» 

lianeborio-polikatastimata-4210
Το δεύτερο βήμα στο δρόμο για την σταδιακή επαναφορά κάνει από σήμερα το λιανεμπόριο. Μπορεί τα εμπορικά κέντρα να παραμένουν ακόμα κλειστά, ωστόσο η άρση του περιορισμού των 20 ατόμων, ώθησε τις διοικήσεις μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων να λάβουν την απόφαση να ανοίξουν από σήμερα τα καταστήματα τους με click inside και click away.

Παράλληλα τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά μηνύματα απ’ το πρώτο σαββατιάτικο «κρας τεστ», έστω με τους ισχύοντες περιορισμούς, δημιουργούν αισιοδοξία στους εμπόρους ότι πλέον η εμπορική κίνηση θα αρχίσει να ανεβάζει «στροφές» ενόψει και της πασχαλινής περιόδου.

Κάτι που προσμένουν εξάλλου και οι έμποροι της Αχαϊας που επαναλειτουργούν από σήμερα μέσω click away και click inside. Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης μπορεί να λειτουργεί από σήμερα μόνο με click away ενώ δυσφορία επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης καθώς θα κρατήσουν ακόμα μία εβδομάδα κλειστά τα καταστήματα τους λόγω του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Τα μεγάλα καταστήματα

Μεταξύ αυτών που επανέρχονται πλήρως στη «μάχη» του τζίρου της λιανικής είναι τα πολυκαταστήματα Attica. Από σήμερα το κατάστημα στο City Link ανοίγει όλους τους ορόφους του για να υποδεχθεί πελάτες κατόπιν ραντεβού που θα κλείσουν στην ψηφιακή πλατφόρμα στο site ή τηλεφωνικώς.

Υπενθυμίζεται ότι απ’ την περασμένη Πέμπτη, όταν ξεδιάλυνε το τοπίο αναφορικά με το αν επιτρέπεται ή όχι η επαναλειτουργία των πολυκαταστημάτων είχε ανοίξει μόνο το τμήμα καλλυντικών στο ισόγειο καθώς κρίθηκε ασύμφορο να ανοίξουν όλοι οι όροφοι λόγω του περιορισμού των 20 ατόμων. Παράλληλα τα Αttica ανοίγουν από σήμερα και το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, στην Τσιμισκή, αλλά μόνο για παραδόσεις μέσω του click away, όπως προβλέπεται με βάση τα νέα μέτρα που τίθεται από σήμερα σε ισχύ.

Σήμερα και αύριο αναμένεται να ανοίξουν και τα μεγάλα καταστήματα ΙΚΕΑ, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ο όμιλος Fourlis.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Σηκώνει ρολά το λιανεμπόριο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη – Τι συζητείται για το Πάσχα


Ανοίγουν από σήμερα τα καταστήματα του λιανεμπορίου σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε από τους λοιμωξιολόγους δίνοντα έτσι μία ανάσα οικονομικής δραστηριότητας. Την ίδια ώρα στην Κοζάνη βρίσκονται σε αναμονή έως ότου βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας το λιανεμπόριο θα ανοίξει με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα, ενώ στην Π.Ε Θεσσαλονίκης μόνο με click away.

Όλα τα σενάρια για το Πάσχα



Ειδήσεις σήμερα 

«Κουδούνι» με self test για τα Λύκεια: Θετικοί στον κορωνοϊό 408 μαθητές και καθηγητές 

Οι «σκληροί» δείκτες της επιδημίας ναρκοθετούν την πορεία προς αλλά και μετά το Πάσχα

Πανδημία-ΗΠΑ: Ξεπέρασε τους 60.000 νεκρούς η Καλιφόρνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης