Εμβολιασμοί: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες Β - Μέχρι τέλη Απριλίου για τις ηλικίες 55-59

Εμβολιασμοί: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες Β - Μέχρι τέλη Απριλίου για τις ηλικίες 55-59

Αφορά σχεδόν 900.000 πολίτες - Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η επιχείρηση «Ελευθερία» - Μέχρι τον Ιούνιο αναμένονται 4,7 εκατ. δόσεις στην Ελλάδα - Μετά τις ηλικίες 55-59 θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 50-54 - Με όλα τα εμβόλια ο υγιής πληθυσμός και όχι μόνο με AstraZeneca

emvoliastiko-kentro-0
Σε ρυθμούς... επέλασης βρίσκεται η «Ελευθερία», η εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορωνοϊού και της λοίμωξης Covid 19, στη χώρα μας.

Με τον «εφοδιασμό» της χώρας με τα «όπλα» του εμβολίου να προχωρά ομαλά βάσει του χρονοδιαγράμματος - αναμένονται περί τις 4,7 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Ιούνιο- και με τη σχετική ηλεκτρονική διαδικασία για τον προγραμματισμό των εμβολίων να έχει δρομολογήσει εκατομμύρια ραντεβού, η «Ελευθερία» από την επιδημία γίνεται ολοένα και πιο ορατή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, την προσεχή Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για άλλους 800.000 με 900.000 πολίτες, ηλικίας 18 έως 59 χρόνων, που πάσχουν από σοβαρά χρόνια νοσήματα καρδιαγγειακής, αναπνευστικής, μεταβολικής κλπ φύσεως. Πρόκειται για τη μεγάλη ομάδα των ασθενών Β όπως ονομάζεται στο πρόγραμμα προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και περιλαμβάνει τους πάσχοντες πχ υπέρταση, άσθμα, σακχαρώδη διαβήτη και πλήθος ασθενειών που κατά τους ειδικούς συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση λόγω κορωνοϊού.

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός της ομάδας Α, ανοίγει για την ομάδα Β

Υπενθυμίζεται ότι ήδη εμβολιάζονται οι ασθενείς της ομάδας Α, οι οποίοι κρίθηκε ότι βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο αν νοσήσουν από τον κορωνοϊό, γι' αυτό και προηγήθηκαν. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι, όσοι έχουν χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, όσοι έχουν σοβαρή καρδιακή νόσο, όσοι έχουν σοβαρή ηπατική νόσο, όσοι βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, καθώς και όσοι πάσχουν από σύνδρομο Down, ή άλλες ειδικές καταστάσεις μετά από αίτηση του θεράποντος ιατρού τους.

Ο εμβολιασμός των ασθενών της ομάδας Β θα δώσει σημαντική ώθηση στην «Ελευθερία», καθώς θα ολοκληρωθεί η θωράκιση των ευπαθών ατόμων εκτός των ηλικιωμένων.

Ακολουθούν οι ηλικίες 55-59 και 50-54

Μέχρι το τέλος του Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους υγιείς πολίτες, με την πρώτη ηλικιακή ομάδα να είναι εκείνη των 55-59 χρόνων και αμέσως μετά να ακολουθήσει η ομάδα των 50-54 χρόνων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στη χώρα μας, ο εμβολιασμός θα γίνεται με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια (pfizer-BioNTech, Moderna, Astrazeneca, Johnson and Johnson), σε όλους τους ενηλίκους πολίτες, με εξαίρεση του εμβόλιο της Astrazeneca, που δεν θα χορηγείται στα άτομα ηλικίας 18-30 χρόνων.

Ειδήσεις σήμερα 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου - Δείτε βίντεο και φωτογραφία 

Κορωνοϊός - Σκέρτσος: 35 θετικοί μαθητές και καθηγητές μέχρι τώρα μέσω των self tests 

Σάββατο στα μαγαζιά, Κυριακή στην παραλία οι Αθηναίοι – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης