«Στο μυαλό των βιαστών»: Σεμινάριο με τη συμμετοχή της Σοφίας Μπεκατώρου

«Στο μυαλό των βιαστών»: Σεμινάριο με τη συμμετοχή της Σοφίας Μπεκατώρου

Θα διεξαχθεί το διήμερο  24-25 Απριλίου - Βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση και ποδοφιλία είναι τα θέματα που θα συζητηθούν από καταρτισμένους καθηγητές δικαστικής σεξολογίας

PicsArt_04-01-09_31_46
«Στο μυαλό των βιαστών» είναι ο τίτλος του διαδικτυακού σεμιναρίου το οποίο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Απριλίου 2021, με τη συμμετοχή της Σοφίας Μπεκατώρου.

H Eιρήνη Χειρδάρη, η γνωστή sex coach & sex therapist στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον ιταλικό εκπαιδευτικό φορέα Promethes αλλά και την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου θα παρουσιάσουν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα, στο οποίο θα αναλυθούν από ψυχολογικής άποψης, τα σεξουαλικά εγκλήματα, αλλά και η παιδοφιλία. Δυο θέματα αρκετά επίκαιρα μιας και τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, όλο και περισσότερα θύματα έσπασαν τη σιωπή τους και αποκάλυψαν τα ειδεχθή εγκλήματα.

1_EIRINI_XEIRDARI


Η Ειρήνη Χειρδάρη η οποία παρακολουθεί όλο αυτό το διάστημα όλες τις αποκαλύψεις αλλά και το κίνημα #metoo ζήτησε τη συνεργασία του ιταλικού εκπαιδευτικού φορέα Promethes, στον οποίο διδάσκουν μερικοί από τους πλέον καταρτισμένους καθηγητές δικαστικής σεξολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θα πραγματοποιήσουν το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο, το οποίο λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, θα είναι διαδικτυακό.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού για τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμών, αλλά και της παιδοφιλίας. Μεταξύ εκείνων που θα μιλήσουν είναι και η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό δεκάδων άλλων γυναικών και ανδρών οι οποίοι μίλησαν για τα δικά τους τραυματικά βιώματα, πολλά εκ των οποίων έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

1_sofia_mpetatorou


Βιαστές, παιδόφιλοι, και σεξουαλικοί παραβάτες βρίσκονται στο επίκεντρο ανάλυσης, μέσω μιας θεωρητικό-πρακτικής προσέγγισης, με επιπρόσθετες αναφορές σε περιστατικά. Όσοι συμμετάσχουν στο online διήμερο σεμινάριο θα ακούσουν τις απόψεις και τα σχόλια καθηγητών με μεγάλη εμπειρία, για μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των φαινομένων.

Τα θέματα τα οποία υπόσχονται οι υπεύθυνοι ότι θα συζητηθούν και θα αναλυθούν έχουν να κάνουν με: «Συσχέτιση ανάμεσα στην ιταλική και την ελληνική νομοθεσία στο θέμα της σεξουαλικής βίας. Ο σεξισμός και η κουλτούρα του βιασμού. Εμφανή και δύσκολα ανιχνεύσιμα συμπεριφορικά σημάδια ενός θύματος βιασμού. Η διαμόρφωση της αποκλίνουσας σεξουαλικότητας (παραφιλίες). Τι σημαίνει παραφιλία στην Σεξολογία. Η σεξουαλική έκφραση του παθολογικού ναρκισσισμού. Μορφές βίας. Ο βιασμός και οι κατηγορίες των βιαστών. Δικαστική Σεξολογία. Παραφιλίες. Υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων. Το προφίλ του θύματος και του δράστη του εγκλήματος».

Κλείσιμο
1_ARXIKI_FOTO


Το σεμινάριο είναι αποκλειστικά για Ιταλούς και Έλληνες. Θα διεξαχθεί στα ιταλικά με ταυτόχρονη και σε πραγματικό χρόνο μετάφραση στα ελληνικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν μέχρι τις 18 Απριλίου ενώ θα λάβουν και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Επιστημονικά υπεύθυνοι:

• Καθ. Sergio Caruso, Καθηγητής Θυματολογίας και Εγκληματικών Οργανώσεων στο Πανεπιστήμιο «Niccolò Cusano», Ψυχολόγος, Εγκληματολόγος, Διευθυντής του τμήματος Master Εγκληματολογίας στην Καλαβρία.
• Dr. Graziella Mazza, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Στρατηγικής βραχυπρόθεσμης παροχής Κινήτρων, Εγκληματολόγος, Ειδικός Ανάλυσης Συμπεριφοράς (Practitioner NLP), Πρόεδρος του εκπαιδευτικού φορέα Promethes.
• Καθ. Maria Esposito, Διδάσκουσα Έδρα Κλινικής και Ιατροδικαστικής Ψυχοδιάγνωσης στο Πανεπιστήμιο Pegaso, Ψυχολόγος εξειδικευμένη στις παρεκκλίσεις, Κλινικός Σεξολόγος, Κλινικός και Νομικός Ψυχοδιαγνωστικός Εμπειρογνώμονας, Σύμβουλος Θυματολογίας, Αναλυτής Συμπεριφοράς (ABA), Διευθύντρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης “Athena”
• Dr. Mariarosaria Baldascino, Δικηγόρος ειδικός στο Δίκαιο των Ανηλίκων, Εγκληματολόγος, Σύμβουλος Θυματολογίας.
• Dr. Giusy Schipani, Κοινωνική Λειτουργός, Εγκληματολόγος και Οικογενειακός, Ποινικός και Σχολικός Διαμεσολαβητής.
• Ειδική Συμμετοχή: Σοφία Μπεκατώρου, αθλήτρια-ψυχολόγος
• Σχολιασμός/διερμηνεία: Θεόφιλος Καλλιτσάρης, Ψυχίατρος – ειδικός σε θέματα δικαστικής σεξολογίας
• Υπεύθυνη διοργάνωσης για την Ελλάδα: ME Ειρήνη Χειρδάρη

Για περισσότερες πληροφορίες: https://relationships-seminars.com/

Ειδήσεις σήμερα 

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ο ΟΗΕ φοβάται «εμφύλιο πόλεμο», η Κίνα αποκλείει τις κυρώσεις

Επέμβαση της αστυνομίας σε κορωνοπάρτι στη Μητροπόλεως


Survivor: Η υποπλοίαρχος Μαριανθή Κάσδαγλη στο τιμόνι της βάρκας της επιστροφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης