Η Ειρήνη Χειρδάρη φέρνει στην Ελλάδα το διασημότερο αντρικό show παγκοσμίως

Η Ειρήνη Χειρδάρη φέρνει στην Ελλάδα το διασημότερο αντρικό show παγκοσμίως

Eν όψει της Μέρας της Γυναίκας

foto-xeirdari-proto-θεμα
Η Ειρήνη Χειρδάρη φέρνει στην Ελλάδα το διασημότερο αντρικό show παγκοσμίως εν όψει της Μέρας της Γυναίκας

Οι γυναικοπαρέες ετοιμάζονται να γιορτάσουν σε λίγες μέρες (Κυριακή 8 Μαρτίου) την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με τον… παραδοσιακό τρόπο. Αφήνοντας τους άντρες στο σπίτι, και βγαίνοντας μόνες τους γυναικοπαρέες, άλλες σε μπουζούκια, άλλες σε μπαρ, κι άλλες στο Ladies Dream Night, στο μεγάλο event μόνο για γυναίκες που θα γίνει στην Αθήνα, με καλεσμένους τους Γάλλους Chippendales.

Θεωρούνται «το καλύτερο αντρικό show», αποθεώθηκαν στο «Γαλλία έχεις ταλέντο» και έκτοτε ταξιδεύουν όλο τον κόσμο για να δώσουν στις γυναίκες την εμπειρία ενός Chippendale show.

H ιστορία των θρυλικών Chippendales, για όσους δεν την γνωρίζουν ήδη από ταινίες και ντοκιμαντέρ, ξεκινά το 1979 όταν οι Αμερικανοί Chippendales ανέβηκαν στην σκηνή για πρώτη φορά, ημίγυμνοι, με κολάρο, παπιγιόν και μανσέτες. Σήμερα, τα Chippendales show θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο των αισθησιακών σόου για γυναίκες. Όταν μια αντρική ομάδα βάζει το όνομα Chippendales show στο πρόγραμμά της, σημαίνει ότι έχει φτάσει στο επίπεδο να μεταμορφώσει την παράστασή της σε ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα. Έτσι, οι Γάλλοι Chippendales, και συνεργάτες των Αμερικανών, έρχονται στην Αθήνα για πρώτη φορά για ανατινάξουν το μυαλό των Ελληνίδων.

Ωστόσο τί σχέση έχουν όλα αυτά με τη Γιορτή της Γυναίκας; Η 8η του Μαρτίου έχει θεσπιστεί σαν Μέρα της Γυναίκας, προς τιμήν της 8ης Μαρτίου 1857, όταν έγινε μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας (λιγότερες ώρες εργασίας και καλύτερο εργασιακό ωράριο). Γιατί οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο -και από φέτος και οι Ελληνίδες- γιορτάζουν την μέρα με ημίγυμνα αντρικά σώματα; Ρωτήσαμε τη sex therapist Ειρήνη Χειρδάρη, η οποία βρίσκεται και στη διοργάνωση του Ladies Dream Night, να μας λύσει την απορία.

«Από τη δεκαετία του 70, ο ΟΗΕ θέσπισε αυτή τη μέρα, για να αναδείξει τα προβλήματα των γυναικών και να τους δώσει βήμα στις διαμαρτυρίες τους για ισότητα» λέει η σεξολόγος. «Σίγουρα οι γυναίκες έχουν πολλά προβλήματα ακόμη που έρχονται από το θέμα της ανισότητας, όπως για παράδειγμα το ότι ακόμη σε κάποιες χώρες όπως την Ελλάδα, δεν πληρώνονται όσο και οι άντρες, για την ίδια θέση εργασίας. Η δική μου οστόσο δουλειά έχει να κάνει με την σεξουαλικότητα, όχι με τα εργασιακά. Σαν σεξολόγος, μπορώ να πω ότι η εποχή που ζούμε είναι σεξουαλικοποιημένη, και το σεξουαλικό αντικείμενο παραμένουν οι γυναίκες. Είναι μάλιστα τόσο πολλά τα μηνύματα παντού γύρω μας, στα ΜΜΕ, στην διαφήμιση, στον δρόμο, ότι οι γυναίκες είναι σεξουαλικό αντικείμενο, που πια γίνεται αόρατο το θέμα, δεν δίνουμε καμιά σημασία, έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ. Αν αντιστρέψουμε οστόσο τους ρόλους, και γίνει ο άντρας το σεξουαλικό αντικείμενο, έχει όλη μας την προσοχή το γεγονός, έτσι δεν είναι;

Εφόσον υπάρχουν κλαμπ με γυναικεία αισθησιακά show, για να πηγαίνουν οι άντρες, εφόσον το νέο πρότυπο ομορφιάς που επιβάλλεται στα κορίτσια για πρώτη φορά στην ιστορία δεν έρχεται από τη μόδα αλλά απ΄τις ερωτικές ταινίες (εμφυτεύματα στο στήθος και τα οπίσθια, υαλουρονικό στα χείλη κλπ) κι εφόσον οι κυβερνήσεις σε κάποιες χώρες όπως την δική μας δεν παίρνουν κανένα απολύτως μέτρο για να προστατεύσουν την επόμενη γενιά κοριτσιών, να μην αναγκάζεται να μετρά την αξία της μόνο από το σεξαπίλ της, τη φετεινή Μέρα της Γυναίκας εγώ και οι συνεργάτες μου απλά αντιστρέφουμε τους ρόλους. Ισότητα και στην σεξουαλικοποίηση λοιπόν» λέει η Ειρήνη Χειρδάρη. «Βέβαια πρέπει να πω ότι οι γυναίκες είναι τελείως διαφορετικές σαν πελάτες από τους άντρες» συνεχίζει. «Θέλω να πω, δεν θα δεις ποτέ γυναίκες να κοιτάζουν τους χορευτές από κάποια σκοτεινή γωνία όπου κάθονται μόνες τους, με πεινασμένο βλέμμα. Οι γυναίκες και στα αισθησιακά σόου φλερτάρουν από την θέση της γυναίκας. Επιπλέον, έχουν μάθει να είναι εκείνες το πάρτι, ανεβαίνουν κι οι ίδιες στην σκηνή και δεν τις κατεβάζεις με τίποτα! Χορεύουν πολύ, γλεντάνε πολύ με τις φίλες τους, οι βραδιές μόνο για γυναίκες, καταλήγουν σε τρελό πάρτι».

Δύο τέτοια τρελά πάρτι έχουν λοιπόν προγραμματιστεί για τη φετινή Μέρα της Γυναίκας, ένα απογευματινό κι ένα βραδινό (και τα δύο στο club Tres της Ζωοδόχου Πηγής). Η πρώτη παράσταση που κάνουν οι Γάλλοι Chippendales ξεκινά στις 7μμ και η δεύτερη στις 11 μμ. Η παράστασή τους είναι non stop, ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με θεαματικά ακροβατικά, δυνατή dance μουσική και εννοείται χορογραφία που δίνει σάρκα και οστά στις γυναικείες φαντασιώσεις. Στο πάρτι θα υπάρχουν κουνελάκια πανέμορφοι άντρες παντού τριγύρω και έξτρα χορευτές που μπορείτε μόνες ή με την παρέα σας να παραγγείλετε για χορό στο τραπέζι σας.
OLOI_MAZI
performers
Κλείσιμο



foto-xeirdari-proto-θεμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης