Ρέθυμνο: Εξιχνιάστηκε η ληστεία 25χρονου σε βάρος κωφάλαλου άστεγου

Ρέθυμνο: Εξιχνιάστηκε η ληστεία 25χρονου σε βάρος κωφάλαλου άστεγου

Ο δράστης κατηγορείται για άλλες πέντες διαρρήξεις - Γνώριζε ότι εισέπραξε αναπηρική σύνταξη ύψους 700 ευρώ

astegos
Ένας 25χρονος Έλληνας που συνελήφθη για πέντε διαρρήξεις, αποδείχθηκε ότι ήταν ο αδίστακτος κακοποιός ο οποίος είχε ληστέψει έναν κωφάλαλο άστεγο στο υπόγειο πολυκατοικίας της πόλης του Ρεθύμνου που του είχε παραχωρηθεί ως κατάλυμα!

Ο νεαρός φαίνεται ότι γνώριζε πως ο άτυχος άνδρας είχε εισπράξει την αναπηρική του σύνταξη ύψους 700 ευρώ και, στις 26 Φεβρουαρίου, εισέβαλε στο υπόγειο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, τον ακινητοποίησε με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, άρπαξε τα χρήματα και έσπευσε να εξαφανιστεί!

Όμως, το πρωί της Πέμπτης, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και του Τ.Α.Ε. μετά την διάρρηξη που έκανε σε ένα όχημα από το εσωτερικό του οποίου έκλεψε χρηματικό ποσό. Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι από το προηγούμενο Σάββατο ο 25χρονος είχε διαρρήξει άλλα τρία οχήματα και μια επιχείρηση, από τα οποία είχε αρπάξει συνολικά 50 ευρώ, ένα κινητό, μία χρεωστική κάρτα που δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει, ένα ζευγάρι ακουστικά κινητού τηλεφώνου και ένα ζευγάρι κιάλια.

Στην κατοχή του, κατασχέθηκαν δύο κινητά ένα εκ των οποίων κλεμμένο, η χρεωστική κάρτα, 15 ευρώ και τα ακουστικά του κινητού. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου που του άσκησε δίωξη για κλοπές. Όμως, η προανάκριση συνεχίστηκε και προέκυψε ότι ο ίδιος είχε διαπράξει και την ληστεία, με αποτέλεσμα να κατηγορείται και γι’ αυτήν, όπως και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ληστεία μεταξύ μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Άλλη μια ληστεία η οποία έγινε το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ αλλοδαπών που φιλοξενούνται στον χώρο διαμονής του Καρά Τεπέ στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, απασχόλησε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας. Δράστες ήταν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι χτύπησαν έναν άλλο φιλοξενούμενο και του άρπαξαν 120 ευρώ και το κινητό του. Μετά από έρευνα, δυο από τους δράστες συνελήφθησαν την Παρασκευή και κατηγορούνται για ληστεία, ενώ ο τρίτος παραμένει άγνωστος μέχρι στιγμής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ένα βήμα πριν την «επιστράτευση» γιατρών - Το «ναυάγιο» στην τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης και ιατρικών συλλόγων 

Κορωνοϊός - Η Αττική στον κλοιό της πανδημίας - Κέντρο και Πειραιάς στο «βαθύ κόκκινο» 

Το απόλυτo φουτουριστικό σκηνικό στην Ιταλία: Εστιατόρια σε πύργους και ιπτάμενα ταξί για τους τουρίστες - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης