Σέρρες: Θεματικό Πάρκο για το 1821

Σέρρες: Θεματικό Πάρκο για το 1821

Στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο Σερρών

p9
Με μια λιτή τελετή, και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19, άνοιξε τις πύλες του στο Σιδηρόκαστρο Σερρών ένα θεματικό πάρκο, αφιερωμένο στην Επανάσταση του 1821.

p5


Το πάρκο εκτείνεται σ’ έναν καταπράσινο ελαιώνα, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, όπου με σταντ και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, προβάλλονται στιγμές και πρωταγωνιστές της Εθνεγερσίας, προκαλώντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

p2


«Στόχος μας είναι να προβληματίσουμε για τη σημασία και τη σπουδαιότητα της Ελληνικής Επανάστασης και των ανθρώπων, πού εμφορούμενοι από τα ιδανικά της φιλοπατρίας και της αυταπάρνησης, μας χάρισαν το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας» λέει ο π. Παύλος Παπαδόπουλος, εφημέριος της Αγίας Παρασκευής, που -σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου- είχαν την πρωτοβουλία της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

p3


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός - έκθεση ζωγραφικής, με θέμα το «1821» στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 150 μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της πόλης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός επιτραπέζιων παιχνιδιών με θέμα την «Επανάσταση του 1821», από τη δημοφιλή σειρά της Εταιρείας Δεσύλλας Α.Ε., που ήταν και ευγενική χορηγία της προς την εκδήλωση.

Κλείσιμο
p4


Την Κυριακή στην κεντρική εκδήλωση παραβρέθηκαν και μέλη του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών, με στολές και οπλισμό ηρώων του 1821, δίνοντας το δικό τους χρώμα, ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους νοερά πίσω στον χρόνο.


Ειδήσεις σήμερα:

Μπαμπινιώτης για επίθεση που δέχεται για Λιγνάδη:«Απέναντι σε μια οργανωμένη απόπειρα διασυρμού θα αμυνθώ»

Δεκτές ξανά οι χαρτινές αποδείξεις: Με σκανάρισμα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ!

Sex, drugs και τραπ: Ομερτά για το κύκλωμα με τις αφέντρες και τα ναρκωτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης