Καιρός: Χιόνια στα βορειοδυτικά το Σαββατοκύριακο - Καταιγίδες σήμερα στην Κρήτη - Νέοι χάρτες, βίντεο

Καιρός: Χιόνια στα βορειοδυτικά το Σαββατοκύριακο - Καταιγίδες σήμερα στην Κρήτη - Νέοι χάρτες, βίντεο

Καιρός: Στα «λευκά» ο Παρνασσός - Έρχεται τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο - Κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά

kairos_xionia
Τα πρώτα χιόνια κάνουν την εμφάνιση τους και το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμωνιάτικο τις επόμενες ώρες.

Σημαντικές βροχές αλλά και καταιγίδες σημειώθηκαν μέχρι και νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Κρήτη. Κατά το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές, κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Εύβοια, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται και πάλι στην Κρήτη.

Μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το απόγευμα στα Νότια Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα.


Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αναλύει, γιατί αντί για βροχοπτώσεις, με μια αλλαγή στη θέση του βαρομετρικού χαμηλού, είναι πια πολύ πιθανό να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά της χώρας, ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικά όσα γράφει στην έκτακτη ενημέρωσή του ο Σάκης Αρναούτογλου:

«Μετεο-έκπληξη! Αντι για βροχή, ασθενείς χιονοπτώσεις δείχνουν ξαφνικά τα πρωινά στοιχεία στα βορειοδυτικά το Σαβ/κύριακο ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο!! Η μικρή μετατοπιση του χαμηλού της Ιταλίας ανατολικότερα ίσως καταφέρει να δώσει το πρώτο πασπάλισμα χιονιού της σαιζόν ακόμα και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας (650-700μέτρα) και κάτιτις παραπάνω στα υπόλοιπα ορεινά της δυτικής μακεδονίας, της Ηπειρου και της δυτικής Θεσσαλίας, την νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή! Λεπτομερειες στο 15λεπτο δελτίο καιρου της ΕΡΤ3.. Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου»




Τα «Ευρυτανικά Νέα» βρέθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου το πρωί της Πέμπτης και απαθανάτισαν το χιονισμένο τοπίο.

Κλείσιμο
Τα πρώτα χιόνια στο Βελούχι (19.11.20)






Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη υετού που κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
kriti_kairiko
Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 20/11 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.
kairos_kriti_meteo_xartis
Ισχυροί έως θυελλώδεις (6-8 μποφόρ) θα παραμείνουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και την Παρασκευή 20/11. Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος την Παρασκευή 20/11 θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-18 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 12-15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 13-16 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.
meteo_xartes_ellada_kairos

Ειδήσεις σήμερα: 

Αλβανία: Έμπαιναν στην Ελλάδα με πλαστά τεστ κορωνοϊού -Δείτε βίντεο

Σάλος με το «like» του Πάπα Φραγκίσκου στο μοντέλο από τη Βραζιλία - Το Βατικανό ζητά έρευνα από το Instagram

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζητά την αλήθεια για τη «συνέντευξη - βόμβα» της Νταϊάνα στο BBC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης