Νοσηλεύτρια από τις Σέρρες: «Είμαστε εδώ για όλους, και για τους ψεκασμένους» λέει στο protothema.gr

Νοσηλεύτρια από τις Σέρρες: «Είμαστε εδώ για όλους, και για τους ψεκασμένους» λέει στο protothema.gr

«Όταν μας έρχεται ο ασθενής, δεν τον ρωτάμε αν πιστεύει η όχι στον κορωνοϊό και στην πανδημία» τονίζει η κυρία Γεσθημανή Μπερμπερή

nosileftis-simera
Η νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, Γεσθημανή Μπερμπερή που συγκλόνισε όταν μετέφερε μέσω ανάρτησης της στο Facebook, τα λόγια ασθενή με Covid-19, που παρακαλούσε να μην τον διασωληνώσουν, υποσχόμενος ότι «θα αναπνέει καλύτερα» μιλάει στο protothema.gr για τις έντονες και δύσκολες στιγμές που βιώνει μαζί με τους συναδέλφους τους τα τελευταία 24ωρα στο τμήμα Covid του νοσοκομείου.

Η ανάρτηση της ήρθε ως απάντηση σε εκείνους που συνεχίζουν να αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού και της πανδημίας. Επισημαίνει ότι όποιος μπαίνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο, είτε πιστεύει είτε όχι στον κορωνοϊό και στις συνέπειες του, χρήζει της ίδιας μεταχείρισης καθώς κύριο μέλημα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, είναι να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να βοηθήσουν τον ασθενή να αναρρώσει.

«Εμείς είμαστε εδώ για όλους και για τους ψεκασμένους» λέει χαρακτηριστικά η νοσηλεύτρια Γεσθημανή Μπερμπερή. «Όταν μας έρχεται ο ασθενής, δεν τον ρωτάμε αν πιστεύει ή όχι στον κορωνοϊό και στην πανδημία. Για μας είναι ασθενής, άρα εδώ είμαστε για όλους. Αυτό θέλω να το γράψετε» προσθέτει.

Η κυρία Μπερμπερή λέει ότι εξεπλάγην από την ανταπόκριση που είχε η ανάρτηση της. Εξηγεί ότι σκοπός της δεν ήταν να προσωποποιήσει αυτό που ζούνε τις τελευταίες μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών σε έναν και μόνο ασθενή καθώς τα ίδια λόγια ακούνε από τους βαριά νοσούντες- νοσηλευόμενους, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

«Είναι λόγια του ασθενή που συναντάμε καθημερινά τα τελευταία 24ωρα. Λόγια στα οποία αποτυπώνεται η αγωνία τους. Το ζούμε καθημερινά πλέον και το μόνο που αλλάζει είναι το πρόσωπο. Η αγωνία είναι η ίδια και για εκείνους και για εμάς» συμπληρώνει.

Κάτω από την ανάρτηση της στο Facebook, το σχόλιο μιας άλλης νοσηλεύτριας στο ίδιο νοσοκομείο, επιβεβαιώνει τους φόβους και την καθημερινή αγωνία του νοσηλευτικού προσωπικού και των γιατρών, να τα βγάλουν πέρα με τον εφιάλτη της Covid-19.

Γράφει σχετικά η νοσηλεύτρια Μαρία Γκαβά: «Εχθές στην απογευματινή βάρδια μάθαμε για το περιστατικό με τον 49χρονο, την 53χρονη προχθές και δεν σου κρύβω ότι όλοι στην βάρδια φοβηθήκαμε! Φοβηθήκαμε όχι τόσο για μας αλλά για αυτό που καλούμαστε να προσφέρουμε καθημερινά όλοι μας..την αγωνία και τον αγώνα για να σωθεί μια ζωή!Έχουμε να δούμε τους γονείς μας και τα αδέρφια μας μήνες για να τους προστατέψουμε! Γιατί εμείς καταλαβαίνουμε την κρισιμότητα της κατάστασης, οι συμπολίτες μας όμως ΌΧΙ κι αυτό με θυμώνει πολύ! Έχουμε περάσει δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν στη δουλειά μας, όμως καμία δεν συγκρίνεται με αυτή... Πόσο δίκιο έχεις Μάνια μου. Αυτή είναι η πιο δύσκολη και πολύ φοβάμαι ότι είμαστε στην αρχή εδώ στις Σέρρες!»

Ειδήσεις σήμερα:

Οι «σύμμαχοι» του Ερντογάν: Ποια καθεστώτα στηρίζουν τον «ιερό πόλεμο» του Τούρκου προέδρου;

Επταμελής σπείρα μοίραζε μέσω ΕΦΚΑ επιδόματα-μαϊμού έως 2.000 ευρώ

H gay φωτογράφηση έχει τη... δική της ιστορία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης