H gay φωτογράφηση έχει τη... δική της ιστορία!

H gay φωτογράφηση έχει τη... δική της ιστορία!

Το βιβλίο, με τίτλο «Loving: A Photographic History of Men in Love 1850s-1950s», αποτυπώνει στιγμιότυπα ανυπόκριτου και συγκινητικού έρωτα τα οποία όμως -λόγω των κοινωνικών προκαταλήψεων- έπρεπε να παραμείνουν μυστικά

gay4
Την άγνωστη και κρυφή ιστορία των ομόφυλων ζευγαριών που απαθανάτιζαν τον έρωτά τους επί έναν ολόκληρο αιώνα καταγράφει ένα καινούργιο φωτογραφικό άλμπουμ. Με τίτλο «Loving: A Photographic History of Men in Love 1850s-1950s» (Αγαπώντας: Μια Φωτογραφική Ιστορία των Ερωτευμένων Ανδρών από το 1850 έως το 1950») το βιβλίο αποτυπώνει στιγμιότυπα ανυπόκριτου και συγκινητικού έρωτα τα οποία όμως -λόγω των κοινωνικών προκαταλήψεων- έπρεπε να παραμείνουν μυστικά.

gay1


Το άλμπουμ είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας και συλλογής εκατοντάδων φωτογραφιών από όλο τον κόσμο. Το κυνήγι του θησαυρού ανέλαβε ένα ζευγάρι Τεξανών συλλεκτών έργων τέχνης. Ο Χιού Νίνι και ο Νιλ Τρέντγουελ άρχισαν να συγκεντρώνουν το υλικό για το βιβλίο τους, αρχικά χωρίς να γνωρίζουν ότι θα μπορούσε ποτέ να εκδοθεί υπό τη μορφή άλμπουμ.

gay2


Κλείσιμο
Εντελώς τυχαία, στα χέρια των Νίνι και Τρέντγουελ έπεσε μια παλιά φωτογραφία με δύο άντρες αγκαλιασμένους με τρόπο που μόνο αληθινά ερωτευμένα πλάσματα θα πόζαραν, μπροστά από ένα σπίτι εποχής. Χρονολογώντας πρόχειρα την εικόνα, οι δύο συλλέκτες υπέθεσαν ότι η λήψη θα έπρεπε να έχει γίνει τη δεκαετία του 1920. Σε μια εποχή, δηλαδή, κατά την οποίαν η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικά κολάσιμο αδίκημα -και δη με δρακόντειες ποινές, στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

gay3


Σε πρώτη φάση οι δύο φιλότεχνοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο να βρουν κι άλλες παρόμοιες φωτογραφίες, πιστεύοντας ότι ακόμη και εάν είχαν τραβηχτεί, οι εικονιζόμενοι θα τις είχαν καταστρέψει, υπό το φόβο της δίωξης, της κατακραυγής κ.λπ. Ωστόσο, η πραγματικότητα διέψευσε τους Νίνι και Τρέντγουελ, καθώς η αναδίφηση σε παλαιοπωλεία ανά την Αμερική και την Ευρώπη έφερε στο φως πλήθος ευρημάτων.

gay5


Εν τέλει συγκεντρώθηκαν περί τις 2.800 εικόνες, όλες με θέμα τον ανδρικό, ομόφυλο έρωτα. Θα μπορούσε ίσως να πει κανείς ότι το βιβλίο των Νίνι και Τρέντγουελ αποτελεί ιστορική τεκμηρίωση του Brokeback Mountain, καθώς οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα αντιστοιχούν σε έναν αιώνα, από τα 1850 έως το 1950. Και προέρχονται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Βουλγαρία και τη Λετονία.

gay6
gay7


Ειδήσεις σήμερα:

Πέντε διαφορετικά μαχαίρια χρησιμοποίησε ο μητροκτόνος στο Ηράκλειο

Εργάζονται κανονικά οι ασυμπτωματικοί γιατροί με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Λιέγης

Γεννηματά: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο καλύτερος χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης