Σεισμός 6,7 στη Σάμο: Σε ετοιμότητα οι στρατιωτικές δυνάμεις σε Σάμο και Χίο

Σεισμός 6,7 στη Σάμο: Σε ετοιμότητα οι στρατιωτικές δυνάμεις σε Σάμο και Χίο

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα δύο νησιά - Σε επιφυλακή ο στρατός σε Σάμο και Χίο για την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί

samos_seismos_aaa
Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις στη Σάμο και τη Χίο μετά την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή του Βορείου Αιγαίου λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι.

Από τις πρώτες καταγραφές, φαίνεται ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Σάμο δεν έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Από τους πρώτους οπτικούς ελέγχους έχουν εντοπιστεί κάποιες ρωγμές σε στρατιωτικά οικήματα στο νησί, οι οποίες ωστόσο δεν εμπνέουν ανησυχία. Από τις μέχρι στιγμής αναφορές φαίνεται ότι ο ισχυρός σεισμός μεγέθους σχεδόν 7 Ρίχτερ δεν προκάλεσε ζημιές στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στη Χίο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρότερα νησιά κοντά στην Χίο και την Σάμο, βόρεια-βορειοδυτικά της οποίας εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Σάμο και την Χίο έχουν τεθεί σε καθεστώς ετοιμότητας διά παν ενδεχόμενο, τόσο για να αντιμετωπιστούν προβλήματα από πιθανούς μετασεισμούς όσο και για να παρασχεθεί συνδρομή σε όποια περίπτωση μπορεί να απαιτηθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος: 6,6 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου - Αισθητός ο σεισμός σε όλη την Ελλάδα

Ένα ολόκληρο χωριό... έπαθε αλλεργία στην Κρήτη - Τι συνέβη

Βίντεο-σοκ: Πολυκατοικίες καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα στη Σμύρνη - Τέσσερις οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης