Σεισμός στη Σάμο: Ζημιές σε κτήρια και στη Χίο από τα 6,7 Ρίχτερ

Σεισμός στη Σάμο: Ζημιές σε κτήρια και στη Χίο από τα 6,7 Ρίχτερ

Οι κυριότερες ζημιές έχουν καταγραφεί στο «Κοκκάλειο μαιευτήριο» και σε παλιά κτίρια των οδών Βενιζέλου και Ροδοκανάκη - Εκτεταμένες φθορές στην  Παναγία Ευαγγελίστρια της Χίου  -  Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι στους Φούρνους

xios-ktrio1
Σημαντικές ζημιές σε εγκαταλελειμμένα κτίρια εντός της πόλης αλλά και σε χωριά της Χίου, προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στη Σάμο μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Η πρώτη αποτίμηση της κατάστασης έδειξε σημαντικές ζημιές σε παλιά κτίρια σε όλη τη Χίο, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politischios.gr οι κυριότερες ζημιές έχουν καταγραφεί στο «Κοκκάλειο μαιευτήριο» και σε παλιά κτίρια των οδών Βενιζέλου και Ροδοκανάκη καθώς και σε παρόδους της Απλωταριάς.

Ταυτόχρονα κλιμάκια τη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν «οργώσει» οδικό δίκτυο και χωριά της νότιας Χίου για εντοπισμό κατολισθήσεων και καταπτώσεων.

Κλείσιμο
xios-ktrio3
xios-ktrio2


Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι μέχρι τώρα έρευνες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας σε όλο το νησί, δεν έχουν έχει καταγραφεί κατάρρευση κτιρίων, αλλά μόνο μικρές υλικές ζημιές (ρωγμές, πτώση σοβάδων και κομματιών τοίχων) σε παλαιά οικήματα κυρίως στην πρωτεύουσα αλλά και σε χωριά. Από τις σχετικές έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα στις υποδομές του νησιού.

chios20


Άνοιξαν τα τόξα στην Παναγία Ευαγγελίστρια της Χίου

Εκτεταμένες φθορές εξαιτίας της σεισμικής δόνησης, προκλήθηκαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας της πόλης της Χίου.

Από την ένταση και τη διάρκεια του σεισμού, τα τόξα του Ιερού Ναού άνοιξαν και αμέσως έπεσαν μεγάλα κομμάτια σοβάδων σε όλο την επιφάνεια της Εκκλησίας, ενώ έπεσαν καντήλια και κομμάτια από τους πολυελαίους.

Όπως ανέφερε στο Politischios.gr o Ιερέας του Ναού π. Χριστοφόρος Γουρλής, την ώρα του σεισμού στον Ιερό Ναό τελούσε εξομολόγηση.

«Είναι ευτύχημα ότι δεν υπήρχαν πιστοί μέσα στην Εκκλησία εκείνη την ώρα. Οι υλικές ζημιές με τη βοήθεια και την πρόνοια του Θεού θα αποκατασταθούν», δήλωσε.

Σεισμός στη Χίο: Ζημιές στην Παναγία Ευαγγελίστρια


Ρωγμή στο Λιμάνι

Μία μεγάλη ρωγμή κατά μήκος της Προκυμαίας εμφανίστηκε λίγα λεπτά μετά τον σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Στο σημείο βρέθηκαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου αλλά και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ώστε να αποτιμήσουν την κατάσταση.

chios22


Αναστάτωση και στους Φούρνους

Ακόμα καλύτερη φαίνεται πως είναι η εικόνα στους Φούρνους. Ο δήμαρχος Ιωάννης Μαρούσης ανέφερε στο Πρακτορείο ότι η πρώτη εικόνα από το ακριτικό νησί είναι ότι δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα σε ιδιωτικά ή δημόσια κτίρια και στις υποδομές. Η σεισμική δόνηση, όπως είναι φυσικό, αναστάτωσε τους κατοίκους, οι οποίοι εγκατέλειψαν αμέσως τις οικείες τους και βγήκαν σε ανοιχτούς χώρους, ενώ το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός ήταν μικρό και δεν προκάλεσε ζημιές, ανέφερε ο κ. Μαρούσης.

Πηγή: Politischios.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γλέντι μέχρι το τελευταίο λεπτό πριν το lockdown στη Θεσσαλονίκη!

Φρίκη στο Μπαγκλαντές: Εξαγριωμένο πλήθος σκότωσε και έκαψε άνθρωπο γιατί πάτησε το Κοράνι (βίντεο)

Europa League: Δείτε όλα τα γκολ της 2ης αγωνιστικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης