Σεισμός στην Τουρκία: Βίντεο με τη στιγμή που καταρρέουν κτήρια στη Σμύρνη

Σεισμός στην Τουρκία: Βίντεο με τη στιγμή που καταρρέουν κτήρια στη Σμύρνη

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα συντρίμμια στη Σμύρνη - Πολλοί οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια - Τουλάχιστον 150 τραυματίες - Πάνω από 30 οι μετασεισμοί - Καταστροφές σε περίπου 20 κτίρια - Ερντογάν: Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες της Σμύρνης

tourkia-katarreoun-art
Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία. Τρόμος με αγνοούμενους και τραυματίες.

Ο σεισμός στα βορειοδυτικά της Σάμου έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κτήρια στη Σμύρνη. Στα βίντεο που ακολουθούν, βλέπετε τις συγκλονιστικές στιγμές της κατάρρευσης κτηρίων.



Συμφωνα με την ενημέρωση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ( ο ένας, μάλιστα, πνίγηκε από τα νερά που πλημμύρισαν στενά της πόλης), ενώ άλλοι 152 έχουν τραυματιστεί

Επιπλέον, στην επίσημη ενημέρωση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων, έγινε γνωστό πως τον μεγάλο σεισμό των 6,6 Ρίχτερ στις 13:51, ακολούθησαν 33 μετασεισμοί μέχρι τις 15:45, με τους 13 εξ αυτών να είναι πάνω από τα 4 ρίχτερ (έφτασαν μέχρι τα 4,8).

Κλείσιμο
İzmir, Seferihisar'da 6.6 büyüklüğünde deprem... 20'ye yakın binada yıkım ihbarı


Ο περιφερειάρχης Σμύρνης ανέφερε πως έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές περίπου 20 κτίρια, ενώ ο κυβερνήτης της πόλης Γιαβούζ Σελίμ Κέσγκερ ήταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ζωών. Ωστόσο οι εικόνες από τη Σμύρνη, που δείχνουν πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι και τον τρόμο των κατοίκων, μαρτυρούν πως βρίσκεται σ΄ εξέλιξη μια τραγωδία.

smyrni_kat


Πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος

O σεισμός διήρκεσε 15 δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε γειτονικές πόλεις όπως στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Αμέσως μετά τον σεισμό, ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Σμύρνης Buğra Gökçe, δήλωσε στο τουρκικό δίκτυο «NTV» ότι ορισμένα σπίτια στη Σμύρνη έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Για τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος, Μurat Kurum πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 40 άτομα να έχουν εγκλωβιστεί σε ένα, μόνο, κτήριο, ενώ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης, έχουν απεγκλωβιστεί τουλάχιστον 70 άτομα.

smyrni1
smyrni2
smyrni3


Ερντογάν: Δίπλα στους πολίτες της Σμύρνης

Ο Τούρκος πρόεδρος 
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Σμύρνης που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο σεισμό στα Δωδεκάνησα. 

«Ευχόμαστε να είναι όλα περαστικά για τους πολίτες της Σμύρνης που επηρεάστηκαν από τον σεισμό. Στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους της πόλης, με όλα τα διαθέσιμα μέσα του κράτους. Αναλαμβάνουμε δράση για να γίνει όλη η απαραίτητη δουλειά στην περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους υπουργούς» ανέφερε ο Ερντογάν.

smyrni_kat1
smyrni_kat2


Τρόμος με αγνοούμενους και τραυματίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD), καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 6,6 στο 14,51 στο Αιγαίο Πέλαγος, 17 χιλιόμετρα από την περιοχή Σεφερχισάρ της Σμύρνης. Το βάθος του σεισμού, προσδιορίζεται στα 16,54 χλμ.

M’ ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, έκανε γνωστό πως εως τις 14.30 υπήρχαν πληροφορίες για καταρρεύσεις έξι κτιρίων στις περιοχές Μπόρνοβα και Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ δεν υπήρχαν αναφορές για νεκρούς. Ο ίδιος ενημέρωσε πως ήδη σωστικά συνεργεία, εργάζονται στα ερείπια των πολυκατοικιών που έχουν καταρρεύσει.


Τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τραυματισμούς και αγνοουμένους, με τις εικόνες από τη Σμύρνη να δείχνουν πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι και τον τρόμο των κατοίκων.






Μετά τη σεισμική δόνηση σημειώθηκε τσουνάμι και στη Σμύρνη, με τα νερά της θάλασσας να φουσκώνουν και να φτάνουν σε μεγάλο βάθος μέσα στην πόλη.

Δείτε βίντεο: Φονικός σεισμός 6,7 στη Σάμο - Τραγωδία με δυο νεκρά παιδιά
Φονικός σεισμός 6,7 στη Σάμο - Τραγωδία με δυο νεκρά παιδιά


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στη Σάμο: Έπεσε εκκλησία στο Καρλόβασι - Δείτε βίντεο

Σεισμός 6,7 στη Σάμο - Αισθητός ο σεισμός σε όλη την Ελλάδα

Σεισμός στη Σάμο - Συνολάκης στο protothema.gr: «Τσουνάμι αντίστοιχο με αυτό προ διετίας στην Κω χτύπησε την Σάμο»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης