Σεισμός τώρα στη Σάμο: Θα ακολουθήσουν έντονοι μετασεισμοί, προειδοποιεί ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Σεισμός τώρα στη Σάμο: Θα ακολουθήσουν έντονοι μετασεισμοί, προειδοποιεί ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Σεισμός Σάμος: Σε ερώτηση εάν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης μικρού τσουνάμι, Ο Γεράσιμος Χουλιάρας απάντησε πως το φαινόμενο παρακολουθείται

spitia1
Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 6,7  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:51 το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, ανοιχτά της Σάμου, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμη και στην Αθήνα, εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 19 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου  Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στο protothema.gr προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν έντονοι μετασεισμοί, καλώντας τους πολίτες του νησιού να απομακρυνθούν από παλαιά κτήρια.


Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι η έντονη μετασεισμική ακολουθία που καταγράφεται, καθιστά σπάνιο το γεγονός να εκδηλωθεί ένας πιο ισχυρός σεισμός, τονίζοντας ότι το φαινόμενο παρακολουθείται, ενώ για την πιθανότητα ενεργοποίησης ρηγμάτων μετά τα 6,7 Ρίχτερ είπε πως ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, αν και είναι νωρίς για αυτή την ανάλυση.   

Μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε ότι ήδη έχει έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε μεγάλη κινητοποίηση.



Σε ερώτηση εάν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης μικρού τσουνάμι, Ο Γεράσιμος Χουλιάρας απάντησε πως το φαινόμενο παρακολουθείται.  

Κλείσιμο
Είναι νωρίς για να γνωρίζουμε αν ο ισχυρός σεισμός θα ενεργοποι
SEISMOS_TORA_SAMOS_CHOULIARAS



Ο Γεράσιμος Χουλιάρας και μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook προειδοποιεί για έντονη μετασεισμική δραστηριότητα. «Στις 13:51 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Σφοδρότατη σεισμική δόνηση με μέγεθος 6.7 στην κλίμακα Richter. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 Χλμ. Β της Σάμου. Θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική ακολουθία και χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια στο νησί»,  αναφέρει.





Ειδήσεις σήμερα

Σεισμός στη Σάμο - Συνολάκης στο protothema.gr: «Τσουνάμι αντίστοιχο με αυτό προ διετίας στην Κω χτύπησε την Σάμο»

Σεισμός στη Σάμο: Έπεσε εκκλησία στο Καρλόβασι - Δείτε βίντεο

Σεισμός 6,7 στη Σάμο - Αισθητός ο σεισμός σε όλη την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης