Κορωνοϊός: Συναγερμός για κρούσματα σε γηροκομείο στη Γλυφάδα - Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Συναγερμός για κρούσματα σε γηροκομείο στη Γλυφάδα - Δείτε βίντεο

Πέντε ηλικιωμένοι στον «Ευαγγελισμό» από το γηροκομείο «Μεγαλόχαρη» - Αντιδήμαρχος Γλυφάδας (ΘΕΜΑ 104,6): Όλα ξεκίνησαν από υπάλληλο, στο τρίτο τεστ βρέθηκαν τα κρούσματα - Πρόκειται για το 9ο περιστατικό σε οίκο ευγηρίας από την αρχή της πανδημίας

house_ar
Συναγερμός σήμανε για άλλη μια φορά στις υγειονομικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής όταν ενημερώθηκαν για κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα.

Κατά πληροφορίες ήδη πέντε ένοικοι του γηροκομείου «Μεγαλόχαρη» μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ενώ μέσα στην ημέρα αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ και σε άλλους τρόφιμους.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιδήμαρχος Γλυφάδας Δημήτρης Ακρίβος ο συναγερμός «ξεκίνησε από μια υπάλληλο που βρέθηκε θετική στην αρχή της εβδομάδας από ό,τι μου είπε η υπεύθυνη».

Όπως είπε «τα δύο πρώτα τεστ του ΕΟΔΥ ήταν αρνητικά αλλά στο τρίτο τεστ βρέθηκαν θετικά κρούσματα».




Πρόκειται για το ένατο περιστατικό σε γηροκομείο από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα.

Είχαν προηγηθεί η κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική τον περασμένο Απρίλιο και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη από τις «εκρήξεις» κορωνοϊού στις οποίες είχαμε δεκάδες θύματα.

ghrokomeio
Κλείσιμο


Κρούσματα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και σε μονάδες στον Άγιο Παντελεήμονα, το Μαρούσι, το Μοσχάτο, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε ένα ακόμη γηροκομείο στη Νέα Μάκρη κατά το πρώτο επιδημικό κύμα.

Η είδηση για τον συναγερμό στην Γλυφάδα ακολούθησε το αρνητικό ρεκόρ καταγραφής κρουσμάτων με 508 σε όλη την επικράτεια όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλία να κάνει λόγο στην ενημέρωση της Παρασκευής ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας, σε μια επικίνδυνη φάση της πανδημίας προσθέτοντας ότι η ενεργοποίηση του επιπέδου του συναγερμού 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα κινδύνου σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αντίλ Ραμί βγάζει στη φόρα τα άπλυτα της Πάμελα Άντερσον

Συγκλονίζει η μητέρα της 3χρονης από την Κορινθία: «Πάλεψα με τα ροτβάιλερ για να σώσω την κόρη μου»

Euroleague, Ολυμπιακός-Μακάμπι 85-82: Σπουδαία νίκη με buzzer beater του Χάρισον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης