LIVE

Κορωνοϊός

Οι Τουριστικές & Ξενοδοχειακές σπουδές στη νέα εποχή

lemonde0

Το 2020 είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά που άλλαξε το επιχειρείν, την καθημερινότητα, την εργασία, τις σπουδές και τα πάσης φύσεως σχέδια όλων μας.  O κλάδος του τουρισμού είναι ανάμεσα στους κλάδους που επηρεάστηκαν πολύ έντονα και πολλοί λένε ότι θα είναι ο πρώτος που θα ανακάμψει

SPONSORED CONTENT

Πώς όμως μπορεί να μοιάζει το τουριστικό τοπίο μετά την πανδημία; Τι ρόλο θα παίξουν οι επαγγελματίες του τουρισμού σε αυτό το περιβάλλον; Εξακολουθούν οι Ξενοδοχειακές Σπουδές να είναι η «χρυσή επένδυση» που παραδοσιακά εξασφαλίζει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στη χώρα μας;

Οι προβλέψεις των ειδικών
le-monde-hotel-management-002

Όπως συμβαίνει σε κάθε πρόβλεψη για το μέλλον, έτσι κι εδώ υπάρχουν οι απαισιόδοξοι. Ανεξάρτητα όμως από την οπτική που επιλέγει ο καθένας αν θέλει να είναι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, κάποια δεδομένα, παγκοσμίως και στην Ελλάδα, δείχνουν μια ξεκάθαρα θετική προοπτική.

Η πανδημία ήρθε και θα φύγει. Εκατομμύρια κόσμου ακύρωσαν τα σχέδιά τους και θέλουν να ταξιδέψουν ξανά. Επιπλέον, η Ελλάδα -ως διαχρονικό dream destination- ήταν και θα είναι πάντα ψηλά στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών και όπως προβλέπουν οι ειδικοί, οι δυνητικοί ταξιδιώτες ανατρέχουν στις υψηλές θέσεις του bucket list τους, αναγνωρίζοντας τώρα, περισσότερο από ποτέ, ότι η προοπτική ενός ταξιδιού ζωής δεν θα είναι πάντα εκεί για να τους περιμένει.

Δυναμική Τουριστική Ανάκαμψη με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες
le-monde-hotel-management-003

Παράλληλα στην Ελλάδα, οι περισσότερες επενδύσεις εντοπίζονται στον τομέα των τουριστικών υποδομών. Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων και πέντε αστέρων ήδη κατασκευάζονται, κάποιες σχεδιάζονται, ενώ υπάρχουσες κτιριακές υποδομές στην Αθήνα και όχι μόνο, ανακαινίζονται και μετατρέπονται σε Boutique Hotels.

Όλα δείχνουν ότι όταν η κατάσταση επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα, το περιβάλλον θα είναι ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό και η νέα εποχή στον τουρισμό και τη φιλοξενία παγκοσμίως θα απαιτεί υψηλού επιπέδου επαγγελματίες.

Συνεπώς η περίοδος της πανδημίας όχι μόνο δεν αναχαιτίζει τις προοπτικές του επαγγελματικού κλάδου, αλλά καθιστά την αναζήτηση προσωπικού υψηλής κατάρτισης ως βασική προτεραιότητα.

Οι επαγγελματίες του αύριο
hotel-management_lemonde-004

Πέρα από την αναμενόμενη αύξηση ζήτησης ανθρώπινου δυναμικού με στελέχη κατάλληλα καταρτισμένα να οργανώσουν και να διοικήσουν στο νέο τουριστικό τοπίο που θα διαμορφωθεί, οι αυριανοί επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν και κάποια διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά. Η πρόσφατη ιστορία καταδεικνύει πως καθώς οι διεθνείς κανόνες αλλάζουν, ο κλάδος χρειάζεται επαγγελματίες με προσαρμοστικότητα, ευελιξία και υψηλού επιπέδου γνώση και εξειδίκευση στα πρότυπα της παγκόσμιας αγοράς. Και βέβαια αυτό που παραμένει διαχρονικά ανάμεσα στα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις επιτυχίας στο μελλοντικό επαγγελματία είναι η αγάπη για τη φιλοξενία, στοιχείο που άλλωστε κάνει την Ελλάδα έναν τόσο ξεχωριστό προορισμό.

Τουριστικές & Ξενοδοχειακές σπουδές στη νέα εποχή
hotel-management_lemonde-005

Οι σπουδές υψηλού επιπέδου είναι η αφετηρία για τους επαγγελματίες του τουρισμού στη νέα εποχή.

Ο εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE  ειδικεύεται και πρωτοπορεί διαχρονικά στην εγχώρια τουριστική εκπαίδευση. Οι απόφοιτοι των τμημάτων Tourism Management και Hotel Management της LE MONDE έχουν επάξια κατακτήσει επαγγελματικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε κάθε βαθμίδα.

«H LE MONDE δεν είναι απλά μια Σχολή, είναι επένδυση για κάθε φοιτητή. Μέχρι και σήμερα, ακόμα και στην Αγγλία συναντάω συναδέλφους, μάγειρες και άλλους συνεργάτες, όλοι απόφοιτοι της Σχολής» λέει χαρακτηριστικά ο Κάρολος Γκιουλτζουόγλου, απόφοιτος LE MONDE 2008.

Βιωματική εκπαίδευση, διεθνή standards, διασυνδέσεις -το τρίπτυχο της επιτυχίας

Τα success stories των επαγγελματιών που έχουν φοιτήσει στη LE MONDE είναι πολλά, ενώ η αξία και οι προοπτικές απασχόλησης των σπουδαστών της αναγνωρίζονται από την ελληνική και την παγκόσμια αγορά εργασίας.

Η διδακτική μεθοδολογία συνδυάζει ιδανικά τη θεωρητική με την πρακτική κατάρτιση. Οι πρωτοποριακές εγκαταστάσεις της LE MONDE-με 22 εργαστήρια, αμφιθέατρα, χώρους εκδηλώσεων κ.ά- προσομοιάζουν σε ξενοδοχεία του σήμερα, με δυνατότητα άσκησης και απόκτησης δεξιοτήτων για κάθε τμήμα μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας.

Η LE MONDE, πρωτοπόρο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) μπορεί να εγγυηθεί εκπαίδευση στο υψηλότερο επίπεδο των διεθνών standards αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς και εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας στο διαχρονικά δυναμικό κλάδο του τουρισμού της χώρας μας.

Α day at LE MONDE hotel management courseΠληροφορίες:
ΤΗΛ.: 210 4830500
Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας: https://www.lemonde.edu.gr/grafeio-karieras/grafeio-epaggelmatikis-stadiodromias/
https://www.lemonde.edu.gr/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page/?hl=el
YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/LEMONDEedu
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης