Ρόδος: Προφυλακίστηκαν τα δυο αδέρφια από την Ουκρανία για τη μεταφορά των 53 μεταναστών

Ρόδος: Προφυλακίστηκαν τα δυο αδέρφια από την Ουκρανία για τη μεταφορά των 53 μεταναστών

Τι ανέφεραν οι δυο νεαροί άντρες στις απολογίες τους - Το περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Αυγούστυο στα ανοικτά της Ρόδου

diasosi-1
Προσωρινά κρατούμενα κρίθηκαν την Τρίτη, μετά τις απολογίες τους, τα δύο αδέλφια από την Ουκρανία που κατηγορούνται για τη μεταφορά 53 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια ανοικτά του Πρασονησίου στη Ρόδο, όπου και εντοπίστηκε ακυβέρνητο το σκάφος στο οποίο επέβαιναν.

Το περιστατικό και ως εκ τούτου και οι συλλήψεις των δύο ανδρών ηλικίας 19 και 23 ετών αντίστοιχα είχαν γίνει στις 27 Αυγούστου 2020, και στη συνέχεια ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στα δύο αδέλφια, για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών κατά συρροή και κατά τρόπο που μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή και εκ κερδοσκοπίας από κοινού, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Χθες οι Ουκρανοί, συνοδευόμενοι από τις συνηγόρους τους, πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους βαραίνουν, πλην αυτής της παράνομης εισόδου στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέλφια δήλωσαν πως ουδεμία σχέση με διακίνηση ή οτιδήποτε άλλο από τα όσα τους καταλογίζονται έχουν σχέση και πως το μόνο που ήθελαν ήταν να μεταβούν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία για να φύγουν μακριά από την πατρίδα τους εξαιτίας των εσωτερικών ζητημάτων που υπάρχουν εκεί.

Μάλιστα προκειμένου να ταξιδέψουν, είπαν ότι έδωσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ έκαστος στους Τούρκους δουλεμπόρους, οι οποίοι τους επιβίβασαν στο σκάφος.

Οι ίδιοι είπαν επίσης πως κυβερνήτης ήταν άλλος αλλοδαπός ο οποίος και εγκατέλειψε το σκάφος και επιβιβάστηκε σε βάρκα που τους ακολουθούσε σε όλη τη διαδρομή έως ανοικτά του Πρασονησίου, με την οποία και επέστρεψε στην Τουρκία.

Κλείσιμο
Οι ισχυρισμοί τους όμως αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν ο 19χρονος Ουκρανός και ο 23χρονος αδελφός του να οδηγηθούν στη φυλακή.

Πηγή: Ροδιακή

Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Εντοπίστηκαν 18 κρούσματα κορωνοϊού

Δολοφονία Μακρή: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης