Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Εντοπίστηκαν 18 κρούσματα κορωνοϊού

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι: Εντοπίστηκαν 18 κρούσματα κορωνοϊού

Ασυμπτωματικοί όλοι πλην ενός ασθενούς που είχε πυρετό - Μεταφέρονται σε νοσοκομειακές μονάδες - Εντοπίστηκαν στη διάρκεια δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν χθες από την Περιφέρεια Αττικής, τον ΙΣΑ  και τον ΕΟΔΥ

ger-0
Νέα εστία διασποράς του κορωνοϊού εντοπίσθηκε σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι: Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους στη μονάδα, στο πλαίσιο των ελέγχων σε κλειστές δομές, διαπιστώθηκε ότι 18 ηλικιωμένοι, που διαβιούν στο γηροκομείο Cantaurea στο Μαρούσι είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι πρώτοι οκτώ ενημερώθηκαν χθες ότι είναι θετικοί και τα αποτελέσματα των τεστ που έδειξαν ότι άλλοι δέκα έχουν επίσης προσβληθεί βγήκαν σήμερα. Οι ηλικιωμένοι είναι  ασυμπτωματικοί πλην ενός που είχε πυρετό.

Οι οκτώ  πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην κλινική Παμμακάριστος και οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό.  Τα κρούσματα στη συγκεκριμένη μονάδα διαπιστώθηκαν μετά από τους ελέγχους που έκανε χθες ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής, παρουσία μάλιστα, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.  Στον οίκο ευγηρίας μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Όπως είπε στο protothema.gr ο  περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, συνολικά από τον οίκο ευγηρίας που εντοπίσθηκαν τα 18 κρούσματα είχαν ληφθεί 115 δείγματα  (40 εκ των οποίων από εργαζομένους). Ολα τα δείγματα ελέγχθηκαν και ο αριθμός των θετικών είναι 18, όλα αφορούν φιλοξενούμενους στη μονάδα. Όπως πρόσθεσε ο κ.Πατούλης χθες ελήφθησαν δείγματα από τρεις δομές, κρούσματα εντοπίσθηκαν στη μία. 

ger-1
ger-2


Κλείσιμο
Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 233 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.757, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Τους 38 φτάνουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 154 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ger-3


Ειδήσεις σήμερα

O Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την Παρλί για τις τουρκικές προκλήσεις - Επί τάπητος οι αγορές Rafale, Exocet και Scalp

Υπόθεση Ναβάλνι: «Αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν για να τον κάνουν να σιωπήσει» λέει η Μέρκελ

Πομπέο: Να μειωθούν οι εντάσεις και να αρχίσουν συνομιλίες στην ανατολική Μεσόγειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης