Μαγιορκίνης: Ανησυχητική αλλά αναστρέψιμη η κατάσταση
Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι είναι διαφορετικό να συγκεντρώνεται κόσμος έξω στις πλατείες και διαφορετικό σε κλειστό μαγαζί – Εκτιμά ότι τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα
Ανησυχητική και οριακή, πλην όμως αναστρέψιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Είναι μία κατάσταση οριακή, νομίζω ότι με τα μέτρα που προτάθηκαν όμως μπορεί να αναστραφεί», ανέφερε στο MEGA.
Επίσης, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι είναι διαφορετικό να συγκεντρώνεται κόσμος στις πλατείες και διαφορετικό σε κλειστό μαγαζί.
«Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνωστισμού είναι διαφορετικά. Η δυναμική της υπερμετάδοσης πέφτει. Είναι λιγότερο επικίνδυνο από αυτό που συνέβαινε. Θεωρώ ότι θα έχουν αποτελεσματικότητα τα μέτρα. Ήδη βλέπουμε μια ποτελεσματικότητα», υποστήριξε.
Όχι στα SMS
Όσον αφορά την επαναφορά των SMS, ο καθηγητής Υγιεινής τόνισε ότι είναι ένα μακρινό σενάριο, ομοίως και το τοπικό γενικευμένο lockdown, όπως αυτό που είχε επιβληθεί στον Εχίνο της Ξάνθης.
Για τον Όμιλο Sani/Ikos, η βιωσιμότητα αποτελεί μια διαρκή διαδικασία προσαρμογής και εξέλιξης, που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται οι εμπειρίες φιλοξενίας
Με μετρήσιμα αποτελέσματα σε περιβάλλον, κοινωνία και εταιρική διακυβέρνηση, η εταιρεία παρουσιάζει τον ESG Απολογισμό 2025 και τη νέα στρατηγική «Brewing Tomorrow»