Γώγος: Μάσκες ακόμη και στην παραλία σε Πάρο - Αντίπαρο

Γώγος: Μάσκες ακόμη και στην παραλία σε Πάρο - Αντίπαρο

Μόνο έτσι θα σταματήσει η μετάδοση του ιού ανέφερε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων που εξέφρασε την ανησυχία του για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων

5123553
Την ανησυχία του για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ενώ μίλησε για μάσκες ακόμη και στην παραλία σε Πάρο - Αντίπαρο.

Όπως ο ίδιος τόνισε πάντα πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμα και στην παραλία αναφερόμενος στην Πάρο και Αντίπαρο ενώ επεσήμανε πως αν φορούν όλοι μάσκες θα σταματήσει η μετάδοση

Συγκεκριμένα για την Πάρο και την Αντίπαρο ανέφερε πως «όταν δούμε συρροή κρουσμάτων σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή σε μια δομή το ίδιο γίνεται και για τα νησιά, για μερικά τουλάχιστον και μερικές πόλεις ή μερικές περιφέρειες και νομοί που είναι στο κόκκινο. Εκεί λοιπόν που υπάρχει και φαίνεται μέσα από την ποιοτική μελέτη των κρουσμάτων εκεί μπαίνουν τα περιοχικά διαφορετικά lockdown – περιοριστικά μέτρα κάποιου βαθμού, διαφορετικού σε κάθε περίπτωση». 

Παράλληλα, ανέφερε πως η μεγάλη διασπορά της νόσου αυτή την στιγμή σχετίζεται με την κινητικότητα του πληθυσμού σε πόλεις κυρίως όμως σε τουριστικούς προορισμούς. «Πολλοί φεύγουν από τα τουριστικά κέντρα πηγαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς κυρίως στα νησιά και επιστρέφουν στις πόλεις έχοντας κολλήσει τον κορωνοϊό. Αυτοί μετά αποτελούν εστία διασποράς.

Επιπλέον, ο κ. Γώγος σημεωσε πως για κάποιον που γυρνάει στους δικούς του από το νησί η σύσταση είναι να φοράει την μάσκα για να μην το μεταδώσει στους γονείς του ή τους παππούδες του σε περίπτωση που το έχει και να τηρεί τα μέτρα τουλάχιστον για 7 ημέρες που είναι ο συνήθης χρόνος επώασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης