Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Θέμα χρόνου η μετάδοση από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη
«Υπάρχει αυξημένη ανησυχία, η δυναμική είναι δεύτερου κύματος» εκτιμά ο καθηγητής
Για την ανησυχητική αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων του κορωνοϊού - με 203 νέα κρούσματα να ανακοινώνονται χθες Κυριακή - μίλησε σήμερα στο MEGA ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.
«Υπάρχει αυξημένη ανησυχία, η δυναμική είναι δεύτερου κύματος» έκρινε ο κ. Μαγιορκίνης ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός δεύτερου κύματος μέσα στο καλοκαίρι.
«Αυτό δημιουργεί πολλές ανησυχίες και ελπίζουμε τα μέτρα που ελήφθησαν να έχουν κάποια αποτελεσματικότητα τις επόμενες ημέρες», είπε, ενώ στάθηκε επίσης στην αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων. Τόνισε δε πως «αν συνεχιστεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων τότε μπορεί να δούμε πάνω από 300 ή και 350 κρούσματα ημερησίως».
Στο τραπέζι είναι να ληφθούν μέτρα ανάλογα με αυτά που λήφθηκαν στον Πόρο, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 11 το βράδυ. Προβληματισμό προκαλεί επίσης ο κίνδυνος συγχρωτισμού ενόψει Δεκαπενταύγουστου.
Τέλος σημείωσε πως είναι θέμα χρόνου η μετάδοση του κορωνοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη.
Υποδεχτείτε τη νέα πρόταση διαμονής στην καρδιά της μαγευτικής πόλης της Κέρκυρας, που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και αναβαθμίζει τα πρότυπα φιλοξενίας στο νησί.
Με τη καινούργια καμπάνια «ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΓΑΠΑΣ», τα My market ξανασυστήνονται δηλώνοντας πως μπορούμε να στηριζόμαστε επάνω τους για να φροντίσουμε αυτούς που αγαπάμε