Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο - Ζητούν ανανέωση των συμβάσεων

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο - Ζητούν ανανέωση των συμβάσεων

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ

ippokrateio
Τρίωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Ιπποκρατείου με τη συμμετοχή του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, με αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων 27 συμβασιούχων, που στήριξαν το νοσοκομείο στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση, πριν από λίγες μέρες, «έταζε (στους συμβασιούχους) λαγούς με πετραχήλια και τώρα τους πετάει στον δρόμο, αρχής γενομένης με τους 27 συμβασιούχους από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, που αρνείται να τους ανανεώσει τη σύμβαση για έναν ακόμη χρόνο, που τη δικαιούνται γιατί έτσι ήταν η αρχική τους πρόσληψη».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε ότι οι ανάγκες στη δημόσια υγεία είναι πάγιες και διαχρονικές και πρόσθεσε ότι οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία είναι 40.000 ενώ οι συμβασιούχοι είναι 16.000. «Διαχρονικά το κράτος αναγνωρίζει ότι είναι δυσαναπλήρωτο το κενό και ανανέωνε τις συμβάσεις για πάρα πολλά χρόνια, πολλοί εργάζονται πέντε και έξι χρόνια. Μέχρι τον Φλεβάρη του χρόνου λήγουν 10.000 συμβάσεις. Πώς είναι δυνατόν τα νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας τον χειμώνα μαζί με τη γρίπη, με μείον 10.000 υπαλλήλους, με δεδομένο ότι ακόμη δεν έγινε προκήρυξη μόνιμου προσωπικού, όπως είχαν υποσχεθεί;», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία χθες στη Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 20 λεπτά έριξε 10 χιλιοστά βροχής - Δείτε χάρτη

Ο κορωνοϊός «καλπάζει» στη Βραζιλία και τα εμπορικά στις μεγάλες πόλεις ανοίγουν ξανά

Το «Σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» του Μπουνιουέλ ξεχωρίζει στις ταινίες της εβδομάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης