Κορωνοϊός - Βραζιλία: Τα εμπορικά καταστήματα στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας ανοίγουν ξανά

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Τα εμπορικά καταστήματα στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας ανοίγουν ξανά

Οι καταναλωτές γέμισαν τους δ!ρόμους

brazil
Η πολιτεία Σαν Πάουλου, η πολυπληθέστερη της Βραζιλίας, κατέγραψε χθες Τετάρτη ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού για δεύτερο συναπτό 24ωρο, την ημέρα που η ομώνυμη πρωτεύουσά της επέτρεψε στα εμπορικά καταστήματα να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους και ετοιμάζεται επιτρέψει να λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα.

Η πολιτεία, η κυριότερη εστία της πανδημίας στη Βραζιλία, κατέγραψε 340 νέους θανάτους σε 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό εκεί να φθάνει τους 9.862 νεκρούς — το ένα τέταρτο του συνόλου των θυμάτων που θρηνεί η χώρα της Λατινικής Αμερικής — σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της.

Αυτό δεν απέτρεψε τους καταναλωτές να γεμίσουν τη συνοικία 25 de Março στο Σαν Πάουλου, όπου επαναλειτούργησαν περίπου οι μισές επιχειρήσεις χθες Τετάρτη.

Μολονότι τα καταστήματα που χαρακτηρίζονται απολύτως απαραίτητα (σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων) συνέχισαν να λειτουργούν, τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα στο Σαν Πάουλου είχαν κλείσει από τον Μάρτιο.

Οι καταναλωτές γέμισαν τους δρόμους. Τα καταστήματα επέτρεπαν την είσοδο μόνο σε όσους φορούσαν μάσκες και προσέφεραν αντισηπτική γέλη. Ορισμένα είχαν βάλει υπαλλήλους τους να θερμομετρούν τους πελάτες στην είσοδο.

«Φοβάμαι, διότι ο ιός εξαπλώνεται, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να πάμε να δουλέψουμε και να αγοράσουμε τα είδη που πουλάμε, πάντα φορώντας μάσκα για την προστασία μας», είπε η Βανέσα Περέιρα, πωλήτρια.

Τα εμπορικά κέντρα θα επαναλειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη. Θα επιτρέπεται να ανοίγουν για τέσσερις ώρες την ημέρα, αφού κλείστηκε συμφωνία με τις αρχές που προβλέπει η πρόσβαση να είναι μειωμένη προληπτικά.

Κλείσιμο
Στο Ρίο ντε Ζανέιρο, την πόλη που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στη χώρα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τα εμπορικά κέντρα θα ανοίξουν ξανά επίσης σήμερα, με περιορισμένο ωράριο.

Την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων απαιτούσε ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος υποβαθμίζει μόνιμα τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορωνοϊού και αψηφά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων να μην αρθούν τα μέτρα περιορισμού εν μέσω της φάσης εξάπλωσης της πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Απογειώθηκαν οι εξαγωγές τζίντζερ στο Περού - Το χρησιμοποιούν εναντίον του κορωνοϊού

Οι «μαραθωνοδρόμοι» του κορωνοϊού - Γιατί κάποιοι ασθενείς ταλαιπωρούνται για μήνες;

Σε επιφυλακή για τις τοπικές «εξάρσεις» κορωνοϊού - Ποιες περιοχές έχουν υψηλό φορτίο του ιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης