Λάρισα: Βίντεο-ντοκουμέντο από τα επεισόδια των Ρομά

Λάρισα: Βίντεο-ντοκουμέντο από τα επεισόδια των Ρομά

Ρομά έβαλαν φωτιές σε κάδους, απειλώντας να κάψουν και σχολείο - Δείτε βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το protothema.gr από τα επεισόδια στη Λάρισα 

roma-larissa__1_
Επεισόδια εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή στη Λάρισα, συγκεκριμένα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης, με τους Ρομά να αντιδρούν στα νέα περιοριστικά μέτρα που τους επιβλήθηκαν.

Επεισόδια Ρομά (2)


Το συγκεντρωμένο πλήθος συγκεντρώθηκε στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Νέα Σμύρνη, στη Λάρισα, απευθύνοντας κάλεσμα προς κάθε Ρομά, σε κάθε γωνιά της γης.

Επεισόδια Ρομά (1)


Κλείσιμο
Να ξεσηκωθούν όλοι, φωνάζει ένας εκ των παρευρισκομένων που φαίνεται να διαθέτει ηγετικές αρετές. «Να πάμε να σπάσουμε το σχολείο» προτρέπει τους υπόλοιπους.

«Παιδιά αν έρθουν τα ΜΑΤ να είστε σοβαροί και να πάμε τρία άτομα να τους μιλήσουμε» αντιπροτείνει ένας άλλος, πιο συγκαταβατικός.

Όση ώρα εκτυλίσσονται τα περιστατικά, οι Ρομά τραβούν βίντεο και τα στέλνουν σε φίλους και συγγενείς, ζητώντας συμπαράσταση.

«Χαρδαλιά, έλα εδώ και θα σε κανονίσουμε καλά» φώναζαν οι πιο ένθερμοι, εκείνοι δηλαδή που έβαλαν τις φωτιές στους κάδους, απειλώντας να κάψουν και το σχολείο. 

Στην εμφάνιση του πρώτου πυροσβεστικού οχήματος, οι Ρομά εξαγριώνονται και κινούνται απειλητικά εναντίον του.

«Δρόμο, εξαφανιστείτε!» φωνάζουν καθώς κατευθύνονται προς το μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι παραπάνω σκηνές μεταδίδονται και live στο Facebook, ώστε να τις δουν ακόμα περισσότεροι ώστε να σπεύσουν προς συμπαράσταση.

Οι πιο ψύχραιμοι, ζητούν να επικρατήσει η λογική. Μάλιστα επικοινωνούν με τους δικηγόρους τους, ζητώντας τους να παρέμβουν ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

nomikiekproswpos


«Είναι οι ίδιοι άνθρωποι , που δέχθηκαν αμέσως να μπουν σε καραντίνα και την κράτησαν σφιχτά για 14 μέρες, υπακούοντας απόλυτα στις οδηγίες, με νηφαλιότητα» λέει στο protothema.gr νομική εκπρόσωπος οικογενειών Ρομά, Ανθούλα Ανάσογλου.

Για να προσθέσει: «Τώρα που συνεχίζουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και χάρη ς αυτήν την φροντίδα προχωράμε , θα πρέπει να υπάρξει μια ψυχραιμία και μια αυτοσυγκράτηση για να μην υπάρχει πισωγύρισμα. Οι κάτοικοι του οικισμού υποστηρίζουν ότι είχαν θορυβηθεί και έκαναν μόνοι τους ιδιωτικά τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά . Πάρολαυτα θα πρέπει να δείξουν την ίδια ζέση και προθυμία όπως είχαν επίδειξει με πλήρη επιτυχία και την προηγούμενη φορά και να δεχθούν την παρέμβαση του υπουργείου και τα αποτελέσματα των δημοσίων τεστ , γιατί δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουν αλλάξει τα δεδομενα με την πορεία του χρόνου. Εύχομαι να δώσουν πάλι το λαμπρό παράδειγμα και να επικρατήσει η λογική».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 160 νεκροί - 40 νέα κρούσματα - 2.810 συνολικά - 23 διασωληνωμένοι

Χαρδαλιάς: Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης