Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους

Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, ισόβια για την ανθρωποκτονία και 15 χρόνια στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό της Ελένης, επέβαλε το δικαστήριο - Δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως - Δεν τους αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό

Να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών στον καθένα από τους δυο κατηγορούμενος για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Η πρόταση έγινε δεκτή από το δικαστήριο και πρόκειται για την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για το καθένα από τα δύο αδικήματα για τα οποία κρίθηκαν ένοχοι.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο που ίσχυε τον χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Εισαγγελέας: Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό

Νωρίτερα, την απόρριψη του συνόλου των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι, μέσω των συνηγόρων τους, είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας.
Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» είπε η εισαγγελέας τονίζοντας ότι δεν ακούσθηκαν αλήθειες στη δικαστική αίθουσα.

Η ίδια έκανε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης των κατηγορουμένων μέχρι το τέλος ενώ μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. «Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν». Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της, μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».


Μητέρα Τοπαλούδη

Να σημειωθεί πως οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλογιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπό της, ενώ η εισαγγελέας ανέπτυσσε την πρότασή της.

Νωρίτερα, το  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. 

Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, όπως εκφωνήθηκε από την πρόεδρο του έχει ως εξής: «Το δικαστήριο σας κηρύσσει ενόχους ομόφωνα ως κατηγορείστε για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού».

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του.

Οι δυο κατηγορούμενοι  άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας, μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα, χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη έξω από τα δικαστήρια


dikitopaloydi__1_
dikitopaloydi__2_
dikitopaloydi__3_
dikitopaloydi__4_
dikitopaloydi__5_


Ξέσπασε  η μητέρα της Ελένης

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε την ώρα που αγόρευε στο δικαστήριο ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζητώντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας και αναφέροντας πως μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή.

Τότε η μητέρα της Ελένης, που παρακολουθούσε τη δίκη, φώναξε: «Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου». Η μητέρα αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και με τον ακροατήριο να την χειροκροτεί. Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μνήμης της αδικοχαμένης κοπέλας.

dikitopaloydi__6_
dikitopaloydi__7_
dikitopaloydi__8_
dikitopaloydi__9_
dikitopaloydi__10_


Δείτε βίντεο: Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους
Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους


Ειδήσεις σήμερα:

Σπάνια η επιτυχία της Ελλάδας στην εποχή του κορωνοϊού γράφουν οι Financial Times - Το αποκαλυπτικό διάγραμμα

Καιρός: Καύσωνας για... «Γκίνες» στην Ελλάδα - Δείτε τις θερμοκρασίες-ρεκόρ για το Σαββατοκύριακο

Κορωνοϊός: Πόσοι πρέπει να αποκτήσουν ανοσία για να ελεγχθεί η πανδημία; - Οι ειδικοί απαντούν
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (140)

Σανό πολυτελείας

".... οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά ... της μετεφηβικής ηλικίας" Τι άλλο θα πουν οι άτιμοι οι δικηγόροι; Απορώ πως δεν ζήτησαν ελαφρυντικά γιατί ήταν Τρίτη και 24 του μηνός και γιατί είχαν φάει ένα σουβλάκι με μπόλικο ξύγκι για 2 ημέρες.

Δικηγόρος

Ο βιασμός είναι κακούργημα σύμφωνα με το σύνταγμα και ως εκ τούτου δύναται και πάντα εδύνατο να επιφέρει ισόβια κάθειρξη στον εγκληματία. Απλά μία διευκρίνιση πάνω σε αυτό που αναφέρεται στο άρθρο.

Δες το θετικά!

Όλοι όσοι παρακολουθούμε τον Γολγοθά που ζει η οικογένεια της άτυχης κοπέλας θα ήθελα να έχουμε μια Δημοκρατική άποψη για τους καταδικασμένους κατηγορούμενους και εν τέλει (κτηνη) (εγκληματίες)!!!! Άλλοι Γράφουν για Ηλεκτρική καρέκλα,και άλλοι να σαπίσουν για Ολόκληρη την ζωή τους μέσα σε ένα κελί!! Ποιό το όφελος?? Τι μόνο για ηθική ικανοποίηση? Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί συνάνθρωποι μας που έχουν μπει σε λίστα αναμονής και αναζήτησης οργάνων! Τι ομάδα αίματος έχουν τα παλικάρια???? Γιατί να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να βοηθήσουν ασθενείς που αναζητούν δωρητή??? Όλα τα όργανα σε όσους τα έχουν ανάγκη! Και ότι μείνει στα σκουπίδια!!!!!

Α. ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ

Σιγά την ποινή!!!! Έφαγαν τα καθίκια ένα κορίτσι 20 χρονών. Βέβαια Όπως έχουν διαλύσει τα πάντα σκοπίμως οι πολιτικοί έτσι από κοντά και η δικαιοσύνη. Μερικές φωτεινές εξαιρέσεις. Δηλαδή ποιον θα ενοχλούσε (αφού κατάργησαν την θανατική ποινή, πολύ κακός για τέτοια εγκλήματα ) εάν υπήρχε μία παράγραφος πως δεν μπορεί να μειωθεί η ποινή, και θα βγουν οι εγκληματίες σε 40 χρόνια;

δεν θελουμε θανατο θελουμ ισοβια

ισοβια σημαινει ολη η υπολοιπη ζωη στη φυλακη και την κοινωνια να πληρωνει για να του παραχωρει στεγη, τροφη, υπνο κλπ. Σε τετοιους εγκληματιες δεν θα επρεπε να γινεται και κατασχεση ολων των περιουσιακων στοιχειων της οικογενειας που ανέθρεψε αυτο το κτηνος ??

Κωνσταντινος

Το λάδι και η αλήθεια βγαίνουν πάντα στην επιφάνεια...

.

Βρε θανατική ποινή πάραυτα και στους δύο. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα

...

ισόβια είναι 20 χρόνια σύν τα 3/5 από τα 15 αν τους δώσουν διαγωγή 4/5 αν δεν τους δώσουν, θα βγούν το λιγότερο σε 29 χρόνια αλλιώς 32. Η ποινή είναι μιά χαρα το θέμα είναι πως υπάρχει δεύτερος βαθμός που δε θα έχει κανάλια

Δικηγόρος

Κάποιοι σχολιαστές γράφουν ότι σε 5-6 χρόνια θα έχουν αποφυλακιστεί. Μάλιστα επικαλούνται και το νόμο Παρασκεύοπουλου που ανάθεμα κι αν γνωρίζουν τι προβλέπει. Ο κάθε άσχετος αξιώνει να έχει νομική γνώμη, κρίνει τη διαδικασία της δίκης κι έχει άποψη και για την έκτιση της ποινής. Όταν δεν γνωρίζουμε ένα θέμα καλύτερα να το βουλώνουμε. Για να το κλείνουμε, το πράγμα έχει ως εξής. Επιβλήθηκε συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόσκαιρης κάθειρξης 15 ετών. Προκειμένου για την ισόβια κάθειρξη σύμφωνα με το άρθρο 105Β του Ποινικού Κώδικα μπορεί να απολυθεί με τον όρο της ανάκλησης εφόσον εκτίσει τουλάχιστον 20 έτη και για την πρόσκαιρη κάθειρξη των 15 ετών εφόσον εκτίσει τα 3/5 δηλαδή τα 9 έτη. Άρα εφόσον εκτίσει σύνολο 25 έτη κάθειρξης. Αυτό σημαίνει (κατά την τελευταία παράγραφο του άρθρου 105Β Ποινικού Κώδικα) ότι έχουμε υποχρεωτική έκτιση 16 ετών από την ισόβια (δηλαδή τα 16 έτη είναι «σκαστά» χωρίς να μπορούν να υπολογιστούν ευεργετικά για τον κρατούμενο μεροκάματα, καλή διαγωγή κλπ) και επιπλέον «σκαστό» το 1/3 από τις λοιπές ποινές.

Ο κόσμος κρίνει εμπειρικα την κατασταση

ο καθε δολοφόνος, εγκληματιας που τιμωρήτε με ισοβια, σε λίγα χρόνια είναι ελευθερος, και δεν χρειαζωνται νομικές γνωσεις για να καταλαβει κανεις ότι υπάρχει πολιτική και χρηματική συναλλαγή με αυτο! Αν ο πατέρας της άτυχης Ελένης δεν είχε τα κακαλα αλλα και την οικονομική άνεση να ορίσει Κούγια και να δώσει την ψυχή του για αντιμετωπίσει τις πονηριές του πατερα του ροδίτη που αμόλυσε λυτούς και δεμένους για να παραπλανήσουν την υπόθεση και να κατασυκοφαντήσουν το θύμα τους, ίσως και να αθωωνώταν το ρεμάλι ο γιός τους. Παράδειγμα οι εγκληματίες που δολοφόνησαν με ιδιαίτερη αγριάδα έναν 90χρονο και τον 65χρονο που τον φρόντιζε για λίγα ευρώ, τιμωρήθηκαν με δίς ισόβια, και σε έναν χρόνο ελευθερώθηκαν και καλα "δεύτερη ευκαιρία" μάλλον για να ξανασκοτώσουν . Ελπίζω να αλλάξει αυτό το ανεπαρκή σύστημα δικαιοσύνης και ο κάθε βιαστης δολοφόνος εις βάρος ανηλίκων και ενηλίκων να καταλήγει στην ηλεκτρική καρέκλα στο πρότυπο των ΗΠΑ ! Να αποδίδεται πραγματική και άμεση δικαιοσύνη !!! Ελπίζω και να απαγγείλουν και κατηγορίες στο πατέρα του ροδίτη ισοβίτη να καταλήξει και αυτός σε ισόβια ! Και με εξωντοτικά τεράστιο πρόστιμο για την ηθική προσβολή και συκοφάντηση του θύματος του γιού τους, αντί να παραδεχτούν το έγκλημα και να ζητήσουν ταπεινα συγνώμη και επιείκια! Να μην του μείνει ούτε γλάστρα με χώμα του "πλούσιου πατέρα" και να σαπίζει στις φυλακες στο διπλανο κελί και να φαντάζεται ότι μπορει να αγοραζει όποιον θέλει!!

δικηγορε νυχτα σου έδωσαν το διπλωμα ?

δεν εχεις κατανοησει οτι ο ανθρωπος διπλα σου και απεναντι σου ειναι μελος της κοινωνιας εχει κατα συνεπεια εχει δικαιωμα να εχει αποψη και να κρινει γιατι η κοινωνια ειναι αυτη που οριζει το δικαιο.

Η κοινωνια των πολιτών ειναι που αποφασίζει, διεκδικεί, απαιτεί,

επιλέγει, ψηφίζει. Εχει κάθε δικαίωνα να μιλά και να κρίνει. Και εσυ ως δικηγόρος έχεις υποχρέωση να ακούς και να σέβεσαι, όχι να τιτς ειρωνεύεσαι και να παριστάνεις τον παντογνώστη. Δεν χρειάζωνται νομικές γνώσεις για να απαιτήσει κανείς ισόβια, πραγματικά ισόβια όμως, για αυτα τα καθάρματα, όπως και τον πονηρό πατέρα που νομίζει οτι μπορεί να παραπλανήσει την κοινωνια, να συκοφαντεί το θύμα τους, για να απαλλάξει το απόβρασμα που ξέρασε απο τα σπλάχνα του . Ευχομαι όταν τους θάψουν, να μήν έχουν λεφτά ούτε για κηδεία!!

Μάρκος

Το μόνο καλό που εχουν οι φυλακές ειναι οτι οτι αποδίδουν τιμωρία σε τέτοιου είδους τσογλάνια!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης