Κορωνοϊός: Ποιοι και πότε θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τη μοριακή εξέταση

Κορωνοϊός: Ποιοι και πότε θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τη μοριακή εξέταση

Δείτε με ποια συμπτώματα οι πολίτες δικαιούνται δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό

Covid-19_7_
Νέα οδηγία για τον διαγνωστικό έλεγχο πολιτών για τη νόσο COVID-19 εξέδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με αυτή, οποιοσδήποτε πολίτης εμφανίζει συμπτώματα, τα οποία τον καθιστούν ύποπτο για να τον έχει μολύνει ο κορωνοϊός, θα υποβάλλεται σε δωρεάν τεστ από το κράτος, είτε σε νοσοκομείο, είτε από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, εάν ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικές δηλώσεις έκανε και ο καθηγητής παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και προσδιόρισε ποια είναι η κλινική εικόνα ενός ασθενούς, που είναι υποψήφιος για τεστ COVID-19.

Σε δωρεάν έλεγχο θα μπορεί να υποβάλλεται, όποιος έχει:

- πυρετό

- βήχα

- δύσπνοια

- μυαλγία

- πονόλαιμο

- πονοκέφαλο

- διαταραχή στην οσμή και τη γεύση

Εάν κάποιος υποφέρει από τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει να απευθυνθεί στον θεράποντα γιατρό του, ή εάν δεν έχει, στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανέφερε ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας:

“Αυτόν τον έλεγχο θα εξυπηρετήσουν τα νοσοκομεία της χώρας και φυσικά και οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, όταν κάποιος είναι σε κάποια ευπαθή ομάδα. Άρα αυτή είναι η οδηγία η καινούργια: οποιοσδήποτε άνθρωπος με συμπτώματα, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο αυτό σαν ύποπτο για τη νέα νόσο, ο άνθρωπος αυτός θα ελέγχεται”, ανέφερε.

Δείτε τις δηλώσεις Τσιόδρα

Κλείσιμο
Ανακοινώσεις Σ. Τσιόδρα 6/5


Στα τεστ που πραγματοποιούν οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε σήμερα και ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Αρκουμανέας ο οποίος μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης