Κορωνοϊός: Τεστ αντισωμάτων εγκρίθηκε για κυκλοφορία από ΗΠΑ και Ευρώπη

Κορωνοϊός: Τεστ αντισωμάτων εγκρίθηκε για κυκλοφορία από ΗΠΑ και Ευρώπη

Αυτό σημαίνει ότι η Abbott Laboratories θα μπορεί πλέον να δέχεται παραγγελίες για το προϊόν που ανιχνεύει το αντίσωμα IgG το οποίο παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός όταν είναι παρών ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19

190604140754_blood_test
Την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αλλά και την ευρωπαϊκή σήμανση CE έλαβε το εργαστηριακό τεστ αντισωμάτων για τη νόσο COVID-19, της εταιρείας Abbott Laboratories.

Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr και το ygeiamou.gr με εκπρόσωπο της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο, επιβεβαιώθηκε η έγκριση της εργαστηριακής εξέτασης από τα αρμόδια αμερικανικά και ευρωπαϊκά όργανα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, η Abbott Laboratories θα μπορεί πλέον να δεχθεί παραγγελίες για το εν λόγω προϊόν που ανιχνεύει το αντίσωμα IgG που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός όταν είναι παρών ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Το αντίσωμα IgG είναι μια πρωτεΐνη που παράγει το σώμα στα τελικά στάδια της λοίμωξης και παραμένει στον οργανισμό για μήνες ίσως και χρόνια μετά την ανάρρωση του ασθενή.

Η ανίχνευση των αντισωμάτων IgG βοηθά να καθοριστεί αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στο παρελθόν και όχι στην ενεργό φάση της λοίμωξης.

Η έγκριση του τεστ της Abbott, που εκτελείται σε εργαστηριακή υποδομή (δεν πρόκειται για rapid test που μπορεί να γίνει κατ' οίκον) κατέστη εφικτή καθώς πετυχαίνει ειδικότητα σε ποσοστά 99,5% και ευαισθησία 100%, γεγονός που το κατατάσσει πρώτο στα τεστ επίδοσης ανάλογων διαγνωστικών εργαλείων.

Κλείσιμο
Η εταιρεία ξεκινά άμεσα διαδικασία αξιολόγησης των παραγγελιών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19. Σε ότι αφορά στη χώρα μας έχει γίνει παρουσίαση του τεστ στις αρμόδιες ελληνικές αρχές και επίκεινται εξελίξεις επί του θέματος, δεδομένου ότι από τις 4 Μαΐου ξεκινά η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα και παράλληλα ξεκινούν οι επιδημιολογικές μελέτες για την επίπτωση της νόσου COVID-19 στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση μέτρων - Σχολεία: Μισοί-μισοί και μέρα παρά μέρα οι μαθητές πίσω στα θρανία


Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις αποδείξεις του Μαρτίου

Κομμωτήρια - Καταστήματα: Μπάνιο μετά τη δοκιμή ρούχων - Προσοχή στο «πιστολάκι»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης